Tarif

Fırında Hindi Dolması

Tüm yıl konuşulacak enfes bir tarif... Fırında Hindi Dolması tarifi nasıl yapılır?
100 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et
Fırın
Paylaş
  • 8B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük boy hindi
100 ml Pınar Süt
Pınar
10 ml zeytinyağı
10 g biber salçası
3 diş sarımsak
5'er g tuz ve karabiber
1/2 adet limon
250 g baldo pirinç
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml ayçiçek yağı
2 adet kuru soğan
300 g hindi veya tavuk ciğeri
25 g dolmalık fıstık
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
2 adet elma
3 adet armut
10 adet kuru incir

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta; süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. Hindiyi limon ile iyice ovun. Ardından hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 3-4 saat marine edin.
  • Baldo pirinci güzelce yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin.
  • Bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Ardından tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğer ve dolmalık fıstıkları ilave edin.
  • Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharla lezzetlendirin. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Burada pilavın az pişmesi önemli.
  • Pilavı ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
  • Marine olan hindinin içine pilavı dikkatlice doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Etrafına kabuğu soyulmuş elma ve armut dilimlerini ve kuru incirleri yerleştirin.
  • Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Pişerken iyice kızarması için üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı sürün.
  • Tepsinin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
  • Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
  • Servise hazır! Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Pilav, hindinin içinde de pişmeye devam edeceği için önceden az pişmiş olması önemlidir.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları
12B Görüntüleme