Tarif

Fırında Hindi Dolması

Tüm yıl konuşulacak enfes bir tarif...
70 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et
Fırın
Fırında Hindi Dolması

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük hindi
100 g Pınar Süt
1/2 adet limon
10 g biber salçası
10 g zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
2 g tuz
2 g karabiber
2 adet soğan
250 g baldo pirinç
300 g hindi veya tavuk ciğeri
25 g dolmalık fıstık
30 g ince kıyılmış maydanoz
15 g kıyılmış dereotu
15 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
10 g ayçiçek yağı
1/2 adet limon
1 g yenibahar
1 g karabiber
3 adet elma
2 adet soğan
3 adet armut
12 adet kuru incir

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hindiyi limon ile iyice ovun.
  • Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayın.
  • Buzdolabında 3-4 saat marine edin. Baldo pirinci yıkayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin.
  • Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun.
  • Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edin.
  • Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin.
  • Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. (Pilavın az pişmesi önemli.)
  • Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin.
  • Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin.
  • Garnitür meyvelerinin kabuklarını soyup hindi ile birlikte fırın kabına alın.
  • Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın.
  • Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün.
  • Yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında en az 3 saat pişirin.
  • Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
  • Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
  • Yemek servise hazır!

Püf Noktası

Pilav, hindinin içinde de pişmeye devam edeceği için önceden az pişmiş olması önemlidir.

Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları