add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fırında Hindi Dolması

70 Dakika
4-6 Kişilik
Kümes Hayvanı
Fırın
Fırında Hindi Dolması
Tüm yıl konuşulacak enfes tarif.

Malzeme Listesi

1 adet büyük hindi
100 g süt
1/2 adet limon
10 g biber salçası
4-5 g zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
1-2 g tuz
1-2 g karabiber
2 g soğan
250 g baldo pirinç
300 g hindi veya tavuk ciğeri
25 g dolmalık fıstık
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1/4 demet kıyılmış dereotu
12-14 g tereyağı
4-5 g ayçiçek yağı
1/2 adet limon
1 g yenibahar
1 g karabiber
6 adet elma
6 adet soğan
6 adet armut
12 adet kuru incir

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hindiyi önce limon ile iyice ovun.
  • Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayın.
  • Buzdolabında 3-4 saat marine edin. Baldo pirinci yıkayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin.
  • Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun.
  • Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edin.
  • Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin.
  • Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. (Pilavın az pişmesi önemli.)
  • Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin.
  • Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin.
  • Garnitür meyvelerinin kabuklarını soyup hindi ile birlikte fırın kabına alın.
  • Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın.
  • Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün.
  • Yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat pişirin.
  • Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
  • Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
  • Yemek servise hazır!

Püf Noktası

Pilav, hindinin içinde de pişmeye devam edeceği için, önceden az pişmiş olması önemlidir.

Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tavuklu Nachos
15 Dakika
2-4 Kişilik
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları