Tarif

Fırında Hindi Dolması Tarifi

Tüm yıl konuşulacak enfes bir tarif... Fırında Hindi Dolması tarifi nasıl yapılır?
100 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 32B
  • 56
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet Pınar Hindi, büyük boy
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
10 ml zeytinyağı
10 g biber salçası
3 diş sarımsak
tuz&karabiber
1/2 adet limon
250 g baldo pirinç
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml ayçiçek yağı
2 adet kuru soğan
300 g hindi veya tavuk ciğeri
25 g dolmalık fıstık
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
2 adet elma
3 adet armut
10 adet kuru incir

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta; süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. Hindiyi limon ile iyice ovun. Ardından hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 3-4 saat marine edin.
  • Baldo pirinci güzelce yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin.
  • Bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Ardından tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri ve dolmalık fıstıkları ilave edin.
  • Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharla lezzetlendirin. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Burada pilavın az pişmesi önemli.
  • Pilavı ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
  • Marine olan hindinin içine pilavı dikkatlice doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Etrafına kabuğu soyulmuş elma ve armut dilimlerini ve kuru incirleri yerleştirin.
  • Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Pişerken iyice kızarması için üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı sürün.
  • Tepsinin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
  • Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
  • Servise hazır! Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Pilav, hindinin içinde de pişmeye devam edeceği için önceden az pişmiş olması önemlidir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
3.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Tavuk Saltimbocca Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mantarlı Piliç Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
Piliç Kievski Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
55B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.