- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Fırında Kabak Tatlısı
Fırında Kabak Tatlısı
- 449B
- 312
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş bal kabaklarını 2 parmak kalığında doğrayıp geniş bir fırın kabına dizin.
- 2Üzerlerini toz şeker ile örterek en az 5-6 saat buzdolabında üstü kapalı şekilde bekletin. Bu işlem şekerin kabakla tamamen özleşmesini ve suyunu salmasını sağlayacaktır.
- 3Suyunu salmış bal kabaklarına gelişi güzel 4-5 damla limon suyu, çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin. Daha sonra üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatın.
- 4Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirin.
- 530 dakikanın sonunda yağlı kağıt ve alüminyum folyoyu üzerinden alıp 15 dakika daha kızarana kadar pişirin.
- 6Karamelleşen balkabaklarını fırından aldıktan sonra soğuyana kadar dinlendirin.
- 7Toz Hindistan cevizi, tahin, ceviz ve kaymak gibi ürünlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Şeker miktarını damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz.
*Çubuk tarçın ve karanfil tercihen kullanılır.
*Fırında Kabak Tatlısı Kaç Dakikada Pişer?
- Fırında kabak tatlısının pişme süresi tarife ve fırın sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle 180-200°C arasında önceden ısıtılmış bir fırında 30 ila 45 dakika arasında pişirilir. Ancak, bu süre tarife ve fırın performansına göre değişiklik gösterebilir.
*Fırında Kabak Tatlısı Kaç Kaloridir?
- Fırında kabak tatlısının kalori miktarı da tarife, kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Genel bir tahmin yapmak zor, ancak genellikle bu tür tatlılar şeker içeriği nedeniyle kalorili olabilir.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.