- Tarifler
- Tatlı
- Şerbetli Tatlı
- Fırında Kabak Tatlısı
Tarif
Fırında Kabak Tatlısı
Fırında karamelleşen kıvamı ve tadı ile damakları fetheden fırında kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın

Paylaş
- 236B
- 311
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g temizlenmiş olgun bal kabağı
500 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş bal kabaklarını 2 parmak kalığında doğrayıp geniş bir fırın kabına dizin.
- 2Üzerlerini toz şeker ile örterek en az 5-6 saat buzdolabında üstü kapalı şekilde bekletin. Bu işlem şekerin kabakla tamamen özleşmesini ve suyunu salmasını sağlayacaktır.
- 3Suyunu salmış bal kabaklarına gelişi güzel 4-5 damla limon suyu, çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin. Daha sonra üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatın.
- 4Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirin.
- 530 dakikanın sonunda yağlı kağıt ve alüminyum folyoyu üzerinden alıp 15 dakika daha kızarana kadar pişirin.
- 6Karamelleşen balkabaklarını fırından aldıktan sonra soğuyana kadar dinlendirin.
- 7Toz Hindistan cevizi, tahin, ceviz ve kaymak gibi ürünlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Şeker miktarını damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz.
*Çubuk tarçın ve karanfil tercihen kullanılır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?