Tarif

Fırında Kabak Tatlısı

Fırında karamelleşen kıvamı ve tadı ile damakları fetheden fırında kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Fırında Kabak Tatlısı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g temizlenmiş olgun balkabağı
500 g toz şeker
1-2 g limon suyu
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş balkabaklarını 2 parmak kalığında doğrayıp geniş bir fırın kabına dizin.
  • Üzerlerini toz şeker ile örterek en az 5-6 saat buzdolabında üstü kapalı şekilde bekletin. Bu işlem şekerin kabakla tamamen özleşmesini ve suyunu salmasını sağlayacaktır.
  • Suyunu salmış balkabaklarına gelişi güzel 2-3 damla limon suyu, çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin. Daha sonra üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirin.
  • 30 dakikanın sonunda yağlı kağıt ve alüminyum folyoyu üzerinden alıp 15 dakika daha kızarana kadar pişirin.
  • Karamelleşen balkabaklarını fırından aldıktan sonra soğuyana kadar dinlendirin.
  • Toz Hindistan cevizi, tahin, ceviz ve kaymak gibi ürünlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Şeker miktarını damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz.
*Çubuk tarçın ve karanfiller tercihen kullanılır.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
12B
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
118B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
3B