Tarif

Fırında Kuşkonmazlı Somon

Çok farklı bir somon tarifi ile karşınızdayım. Fırında lezzetli mi lezzetli kuşkonmazlı somon nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet somon fileto
8 adet kuşkonmaz
50 ml zeytinyağı
20 g taze kişniş
50 g maydanoz
40 g Pınar Hardal
Pınar Ürünü
5 diş sarımsak
5 g tane karabiber
100 g toz parmesan peyniri
5 g tuz
10 ml zeytinyağı
50 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 240°C’ye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Somon ve sapları temizlenmiş kuşkonmazları tepsiye alın, 50 ml zeytinyağı ile yağlayın.
  • Kişniş ve maydanozları iri iri doğrayıp bir kaseye alın.
  • Üzerine hardal, doğranmış sarımsak ve tane karabiber, parmesan peyniri, tuz ve 10 ml zeytinyağı ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Hazır olan harcı somon filetoların üzerine sürün.
  • Kuşkonmaz ve somonlara toz parmesan peyniri serpin ve üzerilerine gelişigüzel tereyağı parçaları yerleştirin.
  • 240°C’de 20 dakika pişirin.
  • Pişen somon ve kuşkonmazları servis tabağına alın.
  • Sunum önerisi: Limon dilimi ve doğranmış yeşillikler eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Tabak önerisi: Güral Porselen Digibone Elegant Caroline Yemek Seti.

Püf Noktası

*Bu tarifin videosunu Kısık Ateş TV kanalına abone olarak izleyebilirsiniz.

Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik