Tarif

Fırında Mezgit Tarifi

İçi sulu nefis fırında mezgit tarifi nasıl yapılır? Fırında sebzeli mezgit fileto yapmanın püf noktaları nelerdir? Fırında balık tarifi için tıklayın!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 47B
  • 96
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg Pınar Mezgit Fileto
Pınar
10 adet bebek patates
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet kereviz sapı
6 dal tarhun otu
2 dal taze biberiye
10 g tane karabiber
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 ml Abalı Ayçiçek Yağı/zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200°C'ye ayarlayın.
  • Alüminyum folyo üzeri yağlı kağıt serili geniş fırın tepsisine mezgit filetoları dizin.
  • Patatesleri, doğranmış kuru soğanları, kabuğu soyulmuş sarımsakları, kereviz saplarını ve taze baharatları gelişi güzel tepsiye yerleştirin.
  • Üzerlerine tereyağı parçaları ve sıvı yağı gezdirin.
  • Ardından yağlı kağıt ile üzerini kapatıp alüminyum folyo ile bir kat daha hava almayacak şekilde sarın.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Limonlu Mezgit Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.