Tarif

Fırında Sebzeli Levrek

Muazzam bir levrek tarifidir.
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın
Fırında Sebzeli Levrek

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g levrek
5 adet çeri domates
5 adet arpacık soğan
10 g çiğ kaju
15 g edamame fasulyesi
10 g kuru kızılcık
3 adet dallara ayrılmış karnabahar
1/2 adet yeşil limon
200 ml su
10 g zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
5 g himalaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş levreğin üzerini fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçakla çizin ve aralarına limon dilimleri yerleştirin.
  • Fırın kabına aktarın.
  • Tüm malzemeyi gelişigüzel yerleştirin. Ardından suyunu ilave edin. En son rendelenmiş limon kabuğu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine az miktarda sızma zeytinyağı gezdirin.

Püf Noktası

Ben yeşil limon kullandım, siz arzu ederseniz taze zencefil veya rendelenmiş muskatla birlikte servis edebilirsiniz.

Enerji: 633,25 kalori
Karbonhidrat: 39,5 g
Protein: 65,7 g
Yağ: 24,13 g
Lif: 10,14 g

Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik