Tarif

Fish and Chips Tarifi

Dışı akışkan bir hamurla kaplanan ve derin yağda kızartılarak pişirilen balıklar, çıtır patates ve tartar sos eşliğinde servis edildiğinde ortaya çıkan lezzete inanamayacaksınız 😊 Bugün, İngiltere’nin en gözde sokak lezzetlerinden biri olan Fish and Chips tarifi ile karşınızdayız. Orijinal Fish and Chips yapımı ve püf noktaları için videomuzu izlemeyi unutmayın.
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 38B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet patates
400 g Pınar Mezgit Fileto
Pınar
tuz
kızartmak için ayçiçek yağı
Tartar Sos için:
2 adet salatalık turşusu
10 g kapari
kıyılmış maydanoz
100 g Pınar Mayonez
Pınar
1/2 adet limon suyu
Kaplama Hamuru için:
110 g un
5 g tuz
5 g toz şeker
5 g kabartma tozu
100-150 ml maden suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tartar sos için: Küçük küpler halinde doğranmış salatalık turşusu ve kaparileri bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, mayonez ve limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Kaplama hamuru için olan tüm malzemeleri geniş bir kapta homojen kıvam alana kadar çırpın. Harcın topaklanmaması için kuru malzemeleri elekten geçirebilirsiniz.
  • Patates Kızartması için: Patatesleri istenilen şekilde dilimleyin. Soğuk suda yıkayıp kurulayın.
  • Ayçiçek yağını küçük ve derin bir tencerede 150°C’ye gelene kadar kızdırın. Dilimlenmiş patatesleri dikkatlice kızgın yağa bırakın ve 2 dakika boyunca kızartın. Daha sonra patatesleri çıkarın ve yağı 200°C’ye kadar ısıtın. Tekrar kızgın yağa patatesleri bırakın ve altın sarısı renk alana kadar kızartın. (çift kızartma yöntemi)
  • Kağıt havlu üzerine aldığınız patateslere hemen tuz serpin.
  • Mezgit filetoları tuzlayın. İlk olarak biraz una, ardından kaplama hamuruna bulayıp hemen kızgın yağa bırakın.Kızaran balıkları yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
  • Pişen ürünleri, güzel bir servis tabağına yerleştirin. Tartar sos eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Kaplama harcını hazırlarken topaklanma olmaması için unu elekten geçirin.
*Kaplama harcında kullanacağınız tüm malzemelerin soğuk olması (toz malzemeler dahil), kaplamayı daha çıtır ve kabarık hale getirecektir. Bu sayede soğuk harç ile kaplanan balıklar kızgın yağ ile buluştuğunda fazla yağ çekmeyecek.
*Patatesleri çıtır olması için çift kızartma yöntemi uygulamaya özen gösterin. Bunun için yağı 150°C’ye kadar kızdırın. Patatesleri dikkatlice yağa bırakın ve 2 dk. kızartın. Daha sonra patatesleri çıkarın ve yağı 200°C’ye kadar ısıtın. Tekrar kızgın yağa patatesleri bırakın ve altın sarısı renk alana kadar kızartın.
*Elma dilim şeklinde doğradığınız taze patatesleri, kabuklu olarak da kızartabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
18B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tuzda Levrek Tarifi
70 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Murat Demir
· 15.01.2022

İyi günler ustam bide hamur kablamasının tarifiniyazsaydınız iyiydi

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 16.01.2022

Merhaba, aslında kaplama hamuru malzemeleri listede yer alıyor. Bölünmüş olarak ayrı ayrı başlık halinde göreceksiniz, yana doğru kaydırmanız yeterli. Biz yine de buraya yazalım: 110 g un, 5 g tuz, 5 g toz şeker, 5 g kabartma tozu ve 100-150 ml maden suyu. Teşekkürler 😊