add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fıstıklı Bonfile

Şık sunumu ile leziz fıstıklı bonfile tarifi.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Etler
Fırın
Fıstıklı Bonfile

Malzeme Listesi

600 g bonfile
4 adet haşlanmış kırmızı pancar
110 g Antep fıstığı
4 adet kayısı
1/4 demet semizotu
300 g risotto pirinç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet kabak
1 adet havuç
24 g parmesan peyniri (rende)
10 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
1/4 demet taze fesleğen
75 ml sirke

Nasıl Yapılır?

  • Bonfileleri uzun dört eşit parçaya bölün ve bir kesme tahtasının üzerinde yuvarlayarak şeklini düzeltin.
  • Tuz ve biber ile marine edip ızgarada her tarafını bir dakika pişirerek iz verin.
  • Antep fıstığına bulayıp, önceden 200 derecede ısınmış fırında 8-10 dakika pişirip her bir parçayı 6 -7 eşit parçaya bölün ve sıcakta muhafaza edin.
  • Risotto için; önce soğanı ve sarımsağı ince doğrayın zeytinyağında kavurun ve pirinci ilave edin.
  • Yaklaşık 6-7 dakika kavrulmaya bırakın.
  • Aynı zamanda bir taraftan küp doğradığınız havuç ve kabakları haşlayıp suyunu risottoya ilave etmek için muhafaza edin.
  • Pirinci kavurduktan sonra sebze suyunu yavaş yavaş kepçe yardımı ile çektirdikçe dökmek üzere pirince ilave edin.
  • Bu işlemi yaklaşık 10-12 dakika devam ettirin.
  • Pişirme işlemi tamamlanmaya yakın, sebzeleri ilave edip tereyağı ve parmesanla risottoyu bağlayın.
  • Fesleğen yapraklarını da ilave edip garnitürü hazır şekle getirin.
  • Servis için; haşlanmış pancarları yuvarlak yedi eşit parçaya bölüp bonfile dilimlerinin altına gelecek şekilde tabağa yerleştirin.
  • Kayısıyı küp parçalara bölüp simetriyi bozmayacak şekilde tabağa yerleştirin.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Pazı Sarması
105 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Burrito
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik