Tarif
Fıstıklı Bonfile
Şık sunumu ile leziz fıstıklı bonfile tarifi.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Etler
Fırın

Malzeme Listesi
600 g bonfile
4 adet haşlanmış kırmızı pancar
110 g Antep fıstığı
4 adet kayısı
1/4 demet semizotu
300 g risotto pirinç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet kabak
1 adet havuç
24 g parmesan peyniri (rende)
10 g Pınar Tereyağ
1/4 demet taze fesleğen
75 ml sirke
Nasıl Yapılır?
- 1Bonfileleri uzun dört eşit parçaya bölün ve bir kesme tahtasının üzerinde yuvarlayarak şeklini düzeltin.
- 2Tuz ve biber ile marine edip ızgarada her tarafını bir dakika pişirerek iz verin.
- 3Antep fıstığına bulayıp, önceden 200 derecede ısınmış fırında 8-10 dakika pişirip her bir parçayı 6 -7 eşit parçaya bölün ve sıcakta muhafaza edin.
- 4Risotto için; önce soğanı ve sarımsağı ince doğrayın zeytinyağında kavurun ve pirinci ilave edin.
- 5Yaklaşık 6-7 dakika kavrulmaya bırakın.
- 6Aynı zamanda bir taraftan küp doğradığınız havuç ve kabakları haşlayıp suyunu risottoya ilave etmek için muhafaza edin.
- 7Pirinci kavurduktan sonra sebze suyunu yavaş yavaş kepçe yardımı ile çektirdikçe dökmek üzere pirince ilave edin.
- 8Bu işlemi yaklaşık 10-12 dakika devam ettirin.
- 9Pişirme işlemi tamamlanmaya yakın, sebzeleri ilave edip tereyağı ve parmesanla risottoyu bağlayın.
- 10Fesleğen yapraklarını da ilave edip garnitürü hazır şekle getirin.
- 11Servis için; haşlanmış pancarları yuvarlak yedi eşit parçaya bölüp bonfile dilimlerinin altına gelecek şekilde tabağa yerleştirin.
- 12Kayısıyı küp parçalara bölüp simetriyi bozmayacak şekilde tabağa yerleştirin.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.