Tarif

Fıstıklı Bülbül Yuvası

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan bol fıstıklı bülbül yuvası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 3B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
6 adet baklavalık yufka
250 g toz Antep fıstığı
200 g toz şeker, şerbeti için
200 g su, şerbeti için
4-5 damla limon suyu, şerbeti için

Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını alıp yakmadan eritin.
  • Baklavalık yufkayı tezgaha alın ve tüm yüzeyine bir fırça yardımıyla tereyağı sürün.
  • Yağlanmış yufkanın üzerine bol toz Antep fıstığı serpin. Dilerseniz dövülmüş ceviz içi de gezdirebilirsiniz.
  • Ardından diğer baklava yufkasını üzerine yerleştirin ve tekrar her tarafını yağlayıp Antep fıstığı serpin.
  • Aynı şekilde bir kat daha baklava yufkası yerleştirin ve yağlayın. Tekrar toz Antep fıstığı serpiştirin ve geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın.
  • Hazırladığınız rulodan 2 parmak genişliğinde dilimler çıkartın ve cam bir fırın kabına diklemesine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Bu esnada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için: bir sos tenceresine su, toz şeker ve limon suyunu alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kaynaması için ocağa alın.
  • İyice kaynayan şerbeti fırından çıkan bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek tatlıyı soğumaya bırakın.
  • Dinlenen ve soğuyan tatlıyı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Sıcak tatlıya sıcak şerbet dökün.
*Toz Antep fıstığı yerine dövülmüş ceviz içi de kullanabilirsiniz.
*Hem fıstıklı hem cevizli olarak tatlınızı hazırlayabilirsiniz.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım

Yorumlar (14)

Temel yiyecek ve içecek üretiminden Ümmühan TAŞ

Iyi günler şefim ben antep fıstığı ve limon suyu sevmiyorum kullanmasam tadında sorun olurmu?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 14.06.2021

Merhaba, Antep fıstığı yerine ceviz kullanabilirsin. Birkaç damla limon suyu şerbetin kristalleşmesini engeller aslında ama koymayabilirsin. Şimdiden eline sağlık 😊👍

Temel yiyecek ve içecek üretiminden Ümmühan TAŞ

Limon suyunu koyayım ben o zaman kristallessin ceviz vs koymayayim olmazmi

Ümmühan Chef
· 23.06.2021

Bende limon suyu sevmiyorum limondan sıksak olurmu Shefim??

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.06.2021

Evet zaten limondan sıkılıyor 👍

Ümmühan Chef
· 25.06.2021

Saolun baya iyi oldu 🦋

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
164B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
5B Görüntüleme