- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Fıstıklı Cezerye
Tarif
Fıstıklı Cezerye
Pratik havuçlu ve Antep fıstıklı cezerye tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 31B
- 156
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
100 ml su
180 g toz şeker
60 g bal
2 tutam yeni bahar
5 g toz tarçın
1 tutam toz zencefil
10 g nişasta
100 g file Antep fıstığı
100 g toz Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Havuçları yıkayıp soyduktan sonra birkaç parçaya bölün ve haşlamak için düdüklü bir tencereye alın. 100 ml suda 10 dakika haşlayın.
- 2Haşlanan havuçları blender ile püre haline getirin. Üzerine toz şeker, bal, yeni bahar, tarçın ve toz zencefili ilave ederek 15 dakika kadar bir tencerede kavurun.
- 3Koyu bir kıvam aldığında nişastayı 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak tencereye ilave edin. Katılaşmaya başladığında Antep fıstığı parçalarını ekleyin.
- 4Düz bir kabın içerisine hindistan cevizi tozu serpin ve pişirdiğiniz karışımı üzerine yayın. Son olarak karışımın üzerine de toz Hindistan cevizi serpin ve birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
- 5Servis etmeden önce bıçak yardımıyla dilimleyin.
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik