add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fıstıklı Katmer

Ekşi Krema ile lezzetlendirilmiş Antep fıstıklı katmer.
40 Dakika
2 Kişilik
Tatlı
Tava
Fıstıklı Katmer

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet baklavalık yufka
40 g çekilmiş Antep fıstığı
20 g toz şeker
10 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
15 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı alın, tam ortasına 25*25 cm'lik alanı kaplayacak şekilde Pınar Tereyağı sürüp üzerine Antep fıstığını serpin.
  • Şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça Pınar Ekşi Krema koyun. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlayın.
  • Tereyağı sürdüğünüz geniş bir teflon tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın.
  • Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve ekşi krema koyarak sıcak servis yapın.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik