add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fıstıklı Katmer

Ekşi Krema ile lezzetlendirilmiş Antep fıstıklı katmer tarifi...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Geleneksel
Tava

Malzeme Listesi

1 adet baklavalık yufka
35 g çekilmiş Antep fıstığı
20 g şeker
10 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
15 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı alın, tam ortasına 25*25 cm'lik alanı kaplayacak şekilde Pınar Tereyağı sürüp üzerine Antep fıstığını serpin.
  • Sonra şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça Pınar Ekşi Krema koyun önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlayın.
  • Pınar Tereyağı sürdüğünüz teflon geniş bir tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın.
  • Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve Pınar Ekşi Krema da koyup sıcak servis yapın
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
20 Dakika
8-10 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik