Tarif

Fıstıklı Katmer

Ekşi Krema ile lezzetlendirilmiş Antep fıstıklı katmer tarifi.
40 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Fıstıklı Katmer
Paylaş
  • 12B
  • 12
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet baklavalık yufka
40 g çekilmiş Antep fıstığı
20 g toz şeker
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı alın, tam ortasına 25*25 cm'lik alanı kaplayacak şekilde tereyağı sürüp üzerine Antep fıstığı serpin.
  • Şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça ekşi krema koyun. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlayın.
  • Tereyağı sürdüğünüz geniş bir teflon tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın.
  • Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve ekşi krema koyarak sıcak olarak servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vişne Soslu Toplar
50 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme
Güllabiye
40 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
İzmir Bombası
60 Dakika
8-10 Kişilik
275B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.