Tarif

Fıstıklı Kaymaklı Baklava

Bayrama özel damakta eriyen bol fıstıklı ve kaymaklı baklava tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
10-12 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Fıstıklı Kaymaklı Baklava

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 ml Pınar Süt, ara katmanı için
Pınar
50 g irmik, ara katmanı için
300 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 adet taze baklavalık yufka
300 g Antep fıstığı (iri parçalanmış veya toz)
600 g şerbeti için toz şeker
750 ml şerbeti için su

Nasıl Yapılır?

  • Ara katmanı için; süt ve irmiği bir tencereye alın kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha orta ateşte karıştırmaya devam edin. İrmik kaymağının sulu kalması sizleri tedirgin etmesin, soğuyunca katılaşacaktır.
  • Ayrı bir yerde 300 g tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin, üzerinde oluşan süt köpüğünü temizleyerek sade yağ elde edin. Tepsinin tabanını güzelce yağlayın. (65-70 cm çapında yuvarlak veya klasik alüminyum dikdörtgen fırın tepsisi kullanabilirsiniz)
  • 20 yaprak yufkanın her katını yağlayarak tepsinin alt katını oluşturun.
  • 20. kattan sonra irmik kaymağını yayın ve Antep fıstığını eşit olarak serpin.
  • Kalan 20 kat baklavalık yufkanın her katını da yağlayarak üstüne serin. Son olarak en üst kısmını da yağlayarak istediğiniz şekilde dilimleyin. (kare, baklava desen, havuç dilim vs.)
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst kızarana dek ortalama 25-30 dakika pişirin.
  • Şerbeti için; 600 g toz şeker, 750 ml su ve birkaç damla limon suyunu bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Fırından çıkan kızarmış baklavanın üzerine şerbeti, ılık vaziyetteyken ve baklava sıcakken gezdirerek dökün.
  • Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ve dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*300 gr tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin ve süt köpüğünden ayırarak sade yağ elde edin. Sade Yağ Nasıl Yapılır? videomuza YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz...
*Her katmanı yeteri kadar sade yağ ile yağladığınızdan emin olun yoksa tatlınız şerbeti dökünce hamur olabilir!
*65-70 cm çapında yuvarlak veya klasik alüminyum dikdörtgen fırın kabı kullanabilirsiniz!

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar (8)

Fikret Tekerekoğlu

Şefim bu güzel tarif için tşkler. Fakat şerbeti kaynar şekilde sıcak baklavaya döktüğümüz zaman alt katmanlar hamur olmaz mı..?

Melih Yıldırım

Hamur tatlısı olsa keza evet diyebilirdim fakat baklava yufkalarınım arasındayağ var ve baklava sıcak şerbet sıcak olduğu tepkimeyle hamurlaşmadan ziyade çıtır olacak. Hamur tatlısı olsa örneğin tulumba, revani vb sana katılırdım ama baklava, yufkanın daiçeriği nedeniyle böyle yapılan bi tatlı. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

Hasan Duru
23.05.2020

Sıcak sıcak döktük, her tarafı hamur oldu. Üstteki arkadaşa katılıyorum. Boşuna malzeme harcamayın. Olmadı şefim

Melih Yıldırım

Yufka aralarını yeteri kadar yağladınız? Sıcak baklavaya sıcak şerbet döktünüz ve hamur elde ettiniz. Tarifle alakalı değilde sanki uygululayış biçimiyle alakalı gibiymiş geldi bana.

Melih Yıldırım
Ahmet Faruk Yılmaz

Şeydim muhteşem bir baklava çok teşekkürler

Melih Yıldırım

Afiyet olsun! 😊

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
149B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
4B