- Tarifler
- Tatlı
- Şerbetli Tatlı
- Fıstıklı Soğuk Baklava
Tarif
Fıstıklı Soğuk Baklava
Soğuk tatlı sevenler ile şerbetli tatlı sevenlerin ortak noktası: Fıstıklı Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır? Baklavanın en özel formu Antep fıstıklı soğuk baklava tarifi yapımı: tam kıvamında baklava yapmanın püf noktaları...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Fırın

Paylaş
- 11B
- 95
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
200 g toz şeker
100 ml su
Baklava için:
30 adet hazır baklava yufkası
150-160 g dövülmüş Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için toz şeker, süt ve suyu tencereye alıp orta ateşte ısıtın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp ocaktan alın.
- 2Tereyağını kısık ateşte eritin. Üstünde oluşan beyaz köpüğü kaşık yardımıyla mutlaka temizleyin.
- 3Baklavalık yufkaları 26x16 cm boyutundaki dikdörtgen fırın kabınıza göre kesin toplamda 60 adet yaprak elde edin.
- 4Zeminini erittiğiniz tereyağıyla güzelce yağlayın. Üzerine kalıba uygun yufka serin.3 sırada 1, yufkaların üzerine tereyağı sürme işlemini tekrarlayın. 30. kattan sonra (yani yufkaların yarısına geldiğinizde) bolca fıstık serpin.
- 5Fıstıklı katın üzerine yine 3 yufkada 1 tereyağı sürerek kalan yufkaların tamamını aynı şekilde yerleştirin.
- 6Kare dilimler kestikten sonra kalan tereyağını en üste sürün ve 180°C fırında 35-40 dakika kontrollü olarak pişirin.
- 7Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletip sütlü şerbetini dökün. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında muhafaza edin.
- 8Servis etmeden önce üzerine elenmiş kakao ve rendelenmiş çikolata serpin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?