Tarif

Fıstıklı Soğuk Baklava

Soğuk tatlı sevenler ile şerbetli tatlı sevenlerin ortak noktası: Fıstıklı Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır? Baklavanın en özel formu Antep fıstıklı soğuk baklava tarifi yapımı: tam kıvamında baklava yapmanın püf noktaları...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Fıstıklı Soğuk Baklava
Paylaş
  • 13B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
200 g toz şeker
500 ml Pınar Süt
Pınar
100 ml su
Baklava için:
30 adet hazır baklava yufkası
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
150-160 g dövülmüş Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için toz şeker, süt ve suyu tencereye alıp orta ateşte ısıtın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp ocaktan alın.
  • Tereyağını kısık ateşte eritin. Üstünde oluşan beyaz köpüğü kaşık yardımıyla mutlaka temizleyin.
  • Baklavalık yufkaları 26x16 cm boyutundaki dikdörtgen fırın kabınıza göre kesin toplamda 60 adet yaprak elde edin.
  • Zeminini erittiğiniz tereyağıyla güzelce yağlayın. Üzerine kalıba uygun yufka serin.3 sırada 1, yufkaların üzerine tereyağı sürme işlemini tekrarlayın. 30. kattan sonra (yani yufkaların yarısına geldiğinizde) bolca fıstık serpin.
  • Fıstıklı katın üzerine yine 3 yufkada 1 tereyağı sürerek kalan yufkaların tamamını aynı şekilde yerleştirin.
  • Kare dilimler kestikten sonra kalan tereyağını en üste sürün ve 180°C fırında 35-40 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletip sütlü şerbetini dökün. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında muhafaza edin.
  • Servis etmeden önce üzerine elenmiş kakao ve rendelenmiş çikolata serpin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Cevizli İncir Dolması
approved
45 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Tulumba Tatlısı Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı
60 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Adem Ergin
· 30.04.2022

Merhaba tarifler neden görünmüyor

YemekDelisi
· 05.05.2022

Tarif yazan yere basarak tarifi görebilirsiniz