add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Focaccia Ekmeği

Focaccia, fırında pişmiş pizzaya benzer stile ve dokuya benzer bir İtalyan ekmeği ürünüdür. Focaccia, pek çok öğünün yanında veya sandviç ekmeği olarak kullanılabilir aynı zamanda çok lezzetlidir.
130 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Focaccia Ekmeği

Malzeme Listesi

20 g yaş maya
550 ml su
10 g toz şeker
900 g un
250 ml zeytinyağı
5 g tuz
2 diş sarımsak
5 dal taze kekik
75 g yeşil zeytin
75 g siyah zeytin
1 adet kırmızı soğan
4 adet çeri domates
5 g deniz tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Yaş maya, toz şeker ve suyu küçük bir karıştırma kabının içerisinde çırpınve maya aktive olması için 5 dakika bekletin.
  • Geniş bir karıştırma kabı içerisine unu ekleyin ve orta kısmını havuz gibi açın.
  • Hazırladığınız mayalı suyu unun ortasına dökün.
  • Üzerine zeytinyağını ekleyip çatalla beraber kurularla sıvıları çırpın.
  • Maya ve un iyice karıştırıldığı andan itibaren kenarlarından tuzu serpiştirin ve karıştırın.
  • Yeteri kadar karıştırdıktan sonra hamuru tezgahın üzerine alın ve elinizle hamuru yaklaşık 10 dakika boyunca güzelce yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamur yumuşak ve tepki verir bir kıvamda olmalı.
  • Hamurunuzu elinizle yuvarlak bir top şekline getirin.
  • İlk karıştırma işlemine başladığınız kabınızın içerisini zeytinyağı ile yağlayın, hamurunuzu içerisine koyun ve streç film ile hamura değmeden, sıkıca hava almayacak şekilde ağzını kapatın.
  • Yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar hamurunuzu mayalanmaya bırakın.
  • Sarımsakları rendeleyin. Taze kekiğin yapraklarını ayıklayın.
  • Mayalanan hamurunuzu tekrar tezgaha alın ve mayanın gazını almak için ikinci bir tur iyice yoğurun.
  • İyice yoğurdununuz hamurunuzun içerisinesarımsak, taze kek ve dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytini ekleyin. Tekrar hamurunuzu bir tur daha yoğurun. Kilitli bir kek kalıbınıza hamurunuzu yerleştirin. Üzerine bir parça zeytinyağı ilavesi yaptıktan sonra elinizle kalıbın içerisine güzelce yayın. Parmaklarınazla üzerine bastırın. Son olarak üzerini süslemek için dilimlenmişkırmızı soğan dilimlerini, ikiye bölünmüş renkli çeri domates yerleştirin ve bir tutam deniz tuzu serpiştirin.
  • Fırına atmadan önce de azıcık zeytinyağı gezdirin. Üzerine bir mutfak bezi örtüp 15-20 dakika tepsi mayalaması yapın. İkinci mayalama işlemi bitince önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Süreresi dolan pişmiş ekmeğinizi kalıbındançıkartıp bir telin üzerine koyarak dinlendirin. Dilerseniz bu aşamada üzerine sarımsaklıyağ sürebilirsiniz.

Püf Noktası

Mayanın daha rahat aktive olması için suyun oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik