Tarif

Focaccia Ekmeği

Focaccia, fırında pişmiş pizzaya benzer bir İtalyan ekmeğidir. Pek çok öğünün yanında veya sandviç ekmeği olarak kullanılabilir. Lezzetli foccia tarifi nasıl yapılır?
130 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Focaccia Ekmeği
Paylaş
  • 15B
  • 67
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g yaş maya
10 g toz şeker
550 ml ılık su
900 g un
250 ml zeytinyağı
5 g tuz
İç Harcı için:
2 diş sarımsak
5 dal taze kekik
75 g dilimlenmiş siyah zeytin
75 g dilimlenmiş yeşil zeytin
Üzeri için:
1 adet kırmızı soğan
5-6 adet çeri domates
1-2 tutam deniz tuzu
zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Yaş maya, toz şeker ve suyu küçük bir karıştırma kabının içerisinde çırpınve maya aktive olması için 5 dakika bekletin.
  • Geniş bir karıştırma kabı içerisine unu ekleyin ve orta kısmını havuz gibi açın.
  • Hazırladığınız mayalı suyu unun ortasına dökün.
  • Üzerine zeytinyağını ekleyip çatalla beraber kurularla sıvıları çırpın.
  • Maya ve un iyice karıştırıldığı andan itibaren kenarlarından tuzu serpiştirin ve karıştırın.
  • Yeteri kadar karıştırdıktan sonra hamuru tezgahın üzerine alın ve elinizle hamuru yaklaşık 10 dakika boyunca güzelce yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamur yumuşak ve tepki verir bir kıvamda olmalı.
  • Hamurunuzu elinizle yuvarlak bir top şekline getirin.
  • İlk karıştırma işlemine başladığınız kabınızın içerisini zeytinyağı ile yağlayın, hamurunuzu içerisine koyun ve streç film ile hamura değmeden, sıkıca hava almayacak şekilde ağzını kapatın.
  • Yaklaşık 1 saat 15 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tekrar tezgaha alın ve mayanın gazını almak için ikinci bir tur iyice yoğurun.
  • İç Harcı için: Sarımsakları rendeleyin. Taze kekiğin yapraklarını ayıklayın ve yoğurdununuz hamurun içine ekleyin. Dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytini de ekleyin. Tekrar hamurunuzu bir tur daha yoğurun. Kilitli bir kek kalıbınıza hamurunuzu yerleştirin. Üzerine bir parça zeytinyağı ilavesi yaptıktan sonra elinizle kalıbın içerisine güzelce yayın. Parmaklarınızla üzerine bastırın.
  • Üzerini süslemek için dilimlenmişkırmızı soğan, ikiye bölünmüş çeri domatesleri yerleştirin. Son olarak bir iki tutam deniz tuzu serpiştirin. Fırına atmadan önce de azıcık zeytinyağı gezdirin. Üzerine temiz bir bez örtüp 15-20 dakika tepside mayalandırın. Bu işlem bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Süresi dolan pişmiş ekmeği kalıbından çıkarıp bir telin üzerinde dinlendirin. Dilerseniz bu aşamada üzerine sarımsaklı yağ sürebilirsiniz. Ardından dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Mayanın daha rahat aktive olması için suyun oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Milföyden Çam Ağacı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Elmalı Tarçınlı Babka
70 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Top Siyah Kurabiye
35 Dakika
10-12 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.