Tarif

Foccacia

Bir foccacia tarifi de benden! 👨‍🍳 Pratik ve lezzetli Foccacia ekmeği nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek
Fırın
Paylaş
  • 8B
  • 180
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
4 g instant maya
135 ml ılık su
10 g bal
20 ml zeytinyağı
5 g tuz
6 adet kiraz domates
2-3 dal taze biberiye
5 g öğütülmüş kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Un, maya, ılık su, bal, zeytinyağı ve tuzu 6 dk. boyunca mikserin hamur karma ucuyla yoğurun.30 dk. dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 25-30 cm kalınlığında açın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, yağlı kağıt üzerine de zeytinyağı sürün ve açtığınız hamuru eşit şekilde form vererek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde 15 dk. mayalandırın.
  • Üzerine bolca zeytinyağı sürüp parmaklarınızla delikler açın ve kiraz domatesleri yerleştirin.
  • Taze biberiye yaprakları ve öğütülmüş kaya tuzu serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dk. pişirin.
  • Pişen ekmeği 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Kıymalı Ekmek
60 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme