Paylaş
- 18B
- 197
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
5 g instant maya
135 ml ılık su
10 g bal
20 ml zeytinyağı
2 tutam tuz
Üzeri için:
zeytinyağı
5-6 adet kiraz domates
2-3 dal taze biberiye
öğütülmüş kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Un, maya, ılık su, bal, zeytinyağı ve tuzu 6 dk. boyunca mikserin hamur karma ucuyla yoğurun.30 dk. dinlendirin.
- 2Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 25-30 cm kalınlığında açın.
- 3Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, yağlı kağıt üzerine de zeytinyağı sürün ve açtığınız hamuru eşit şekilde form vererek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde 15 dk. mayalandırın.
- 4Üzerine bolca zeytinyağı sürüp parmaklarınızla delikler açın ve kiraz domatesleri yerleştirin.
- 5Taze biberiye yaprakları ve öğütülmüş kaya tuzu serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dk. pişirin.
- 6Pişen ekmeği 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.