Kısık Ateş
Tarif

Fondan Patates Tarifi

Fondan patates nedir? Fondan patates (pommes fondant), Fransız mutfağından gelen klasik bir garnitür tekniğidir. Bu teknik, patateslerin dışının çıtır, içinin ise yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlar. Özellikle et yemekleriyle harika bir uyum sağlayan bu klasik Fransız tekniği, tatlı patatesle bambaşka bir lezzet kazanıyor. Hem göz alıcı sunumu hem de zengin aromasıyla sofralarınızı bir üst seviyeye çıkaracak bu enfes patates tarifini gelin birlikte deneyelim!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın, Tava
Fondan Patates Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 25
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet tatlı patates
50 ml Abalı Ayçiçek Yağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 bütün sarımsak (ortadan ikiye kesilmiş)
2-3 dal taze kekik
2-3 dal taze biberiye
3-4 adet arpacık soğan
200 ml et suyu
tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tatlı patateslerin kabuklarını soyun ve eşit kalınlıkta parçalara kesin. Daha şık bir görünüm için çember kalıbı kullanarak yuvarlak dilimler çıkartın.
  • Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve sıvı yağı ekleyin. Yağ iyice ısındığında patates dilimlerini tavaya dizin.
  • Ortadan ikiye kesilmiş sarımsağı, taze kekik ve biberiye dallarını, arpacık soğanları tavaya ekleyin. Bu aromatik malzemeler, patateslere ekstra bir tat kazandıracak.
  • Patates dilimlerini her iki yüzü altın rengi alana kadar kızartın. Bu, dışının çıtır olmasını sağlayacak.
  • Kızaran patateslerin üzerine et suyunu ekleyin. Damak zevkinize göre tuz ve karabiberle lezzetlendirip birkaç dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Tavayı önceden ısıtılmış 180°C fırına yerleştirin ve 10 dakika boyunca fırında pişirin. Bu aşama, patateslerin içinin tamamen yumuşamasını ve aromaların iyice bütünleşmesini sağlayacak. Eğer fırınınız yoksa, kısık ateşte tavada pişirmeye devam edebilirsiniz, ancak fırında pişirme patateslerin dış dokusunu mükemmelleştirir.
  • Fırından çıkan fondan patatesleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  • Not: Elinizde tatlı patates yoksa, normal patatesle de harika sonuçlar alabilirsiniz. Her iki seçenek de dışı altın rengi ve çıtır, içi ise yumuşacık bir dokuya sahip olacak.

Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Bamya Tempura Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi
48B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Karnabahar Graten Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.