Tarif

Frambuaz Soslu Bavarian

Frambuaz sosun bavarian kremayla eşsiz uyumu! Bavarian nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Karıştırma
Frambuaz Soslu Bavarian
Paylaş
  • 16B
  • 133
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 ml soğuk su
1 adet yaprak jelatin
135 g toz şeker
200 g Pınar Krem Şanti
Pınar
250 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 g vanilya özütü
150 g frambuaz (donuk veya taze)
25 g toz şeker
20 g mısır nişastası
2-3 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy sos tenceresine soğuk su ve jelatin yaprağını koyun. 10 dk. jelatinin kendi kendine erimesini bekleyin. Daha sonra üzerine toz şeker ilave edip, kısık ateşte şeker tamamen eriyene kadar ısıtın. Ocaktan alın, hızlı soğuması için kabını değiştirin ve 15 dk. buzdolabında soğutun.
  • Bu esnada krem şantiyi hazırlayın.
  • Buzdolabında soğuyan karışımı alın, krem şanti, ekşi krema ve vanilya özütünü ekleyip birleştirin. Birleştirme işlemini; bir spatula yardımıyla alttan üste olacak şekilde yavaş hareketlerle yapın. (fold tekniği)
  • Servis edeceğiniz kaplara paylaştırın, en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Sosu için; frambuaz ve toz şekeri bir tencereye alın, meyvelerin sulanması için 10 dk. bekletin.
  • Daha sonra kısık ateşte kıvam alana kadar ısıtın. 1 yemek kaşığı su ile mısır nişastasını açın ve frambuaz sosa karıştırarak ekleyin. Kaynamaya başladıkça sosun kıvam aldığını göreceksiniz.
  • Üzerine 2-3 damla limon suyu ekledikten sonra ocaktan alın.
  • Soğuyan bavarian tatlılarınızı dolaptan çıkarın, üzerine frambuaz sosu dökerek servis edin.

Püf Noktası

*Soğuk olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Pots de Creme
40 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Tahinli Waffle
40 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı
12B Görüntüleme

Yorumlar (6)

BirgülÖztürk
· 05.07.2020

Uff sırası mı şimdi, nefis görünüyor

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 06.07.2020

Teşekkürler Birgül, en kısa zamandadenemelisin :)

Ece Korkmaz
· 19.07.2020

Tatli ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Neredendir kendileri❤️

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 20.07.2020

Ece merhaba, Bavarian Fransız asıllı bavyera cream den esinlenilmiş krema bazlı tatlıdır. Bavarian soslarla bu tarifteki gibi uygulanıp tüketildiği gibi ara krema olarak da kullanılabilir.

Uğur Çiçek
· 02.11.2020

Voilâ 🤩

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 02.11.2020

🤩🤩