Tarif

Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı trileçe tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere, Fırın
Frambuazlı Trileçe
Paylaş
  • 8B
  • 189
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
185 g toz şeker
120 g un
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
10 ml zeytinyağı
1 l Pınar Süt, şerbeti için
200 ml soğuk keçi sütü, şerbeti için
200 ml soğuk manda sütü, şerbeti için
100 g toz şeker, karamel sos için
100 ml Pınar Krema, karamel sos için
Pınar
100 g frambuaz

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri ilave edin, mikserle yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın.
  • Yumurta sarılarını da ilave edip mikser ile karıştırma işlemini sürdürün.
  • Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Hava kabarcıkları kalmaması için bu aşamadan sonra, kek harcını bir spatula yardımıyla dışa doğru havalandırarak karıştırın.
  • Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Pişirdikten sonra oda ısısında dinlenmeye bırakın.
  • Sütlü şerbeti için; 3 çeşit soğuk sütü derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
  • Ilınması için ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
  • Dinlenen pandispanya kekini, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın.
  • Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tüm pandispanyaya yayarak bölüştürün.
  • Karamel sos için; 100 g toz şekeri tavada karamelize edin ve içerisine kremayı ilave edin. Hızlıca karıştırın kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Soğuyan karamel sosu pandispanyanın üzerine eşit bir şekilde dökün.
  • Karamel sosun üzerine frambuazları dizin. Buzdolabında bekletin.
  • Şerbetini iyice çeken tatlıyı soğuduktan sonra dilimli olarak servis edin.

Püf Noktası

*Keçi veya manda sütü yok ise, ikisinin yerine 400 ml krema kullanabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Öğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

Yorumlar (5)

Deniz Erulgen
· 27.08.2020

Firin kabinin buyuklugu ne olmali?

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 28.08.2020

Merhaba, 27x42 cm ölçülerinde fırın pişirme kabı ideal olacaktır.

Seçkin Acar
· 07.09.2020

👍🏼

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Şeyma Nur Çakar
· 13.10.2020

Keçi sütü kokusu yediğinde alınır mı?

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 20.10.2020

Merhaba, evet alabilirsiniz ama rahatsız edici bir boyutta olacağını düşünmüyorum. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme