Tarif

Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı trileçe tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere, Fırın
Frambuazlı Trileçe

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
185 g toz şeker
120 g un
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
10 ml zeytinyağı
1 l Pınar Süt, şerbeti için
200 ml soğuk keçi sütü, şerbeti için
200 ml soğuk manda sütü, şerbeti için
100 g toz şeker, karamel sos için
100 ml Pınar Krema, karamel sos için
Pınar Ürünü
100 g frambuaz

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri ilave edin, mikserle yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın.
  • Yumurta sarılarını da ilave edip mikser ile karıştırma işlemini sürdürün.
  • Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Hava kabarcıkları kalmaması için bu aşamadan sonra, kek harcını bir spatula yardımıyla dışa doğru havalandırarak karıştırın.
  • Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Pişirdikten sonra oda ısısında dinlenmeye bırakın.
  • Sütlü şerbeti için; 3 çeşit soğuk sütü derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
  • Ilınması için ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
  • Dinlenen pandispanya kekini, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın.
  • Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tüm pandispanyaya yayarak bölüştürün.
  • Karamel sos için; 100 g toz şekeri tavada karamelize edin ve içerisine kremayı ilave edin. Hızlıca karıştırın kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Soğuyan karamel sosu pandispanyanın üzerine eşit bir şekilde dökün.
  • Karamel sosun üzerine frambuazları dizin. Buzdolabında bekletin.
  • Şerbetini iyice çeken tatlıyı soğuduktan sonra dilimli olarak servis edin.

Püf Noktası

*Keçi veya manda sütü yok ise, ikisinin yerine 400 ml krema kullanabilirsiniz.

Özden Yılmaz
Özden YılmazÖğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Paylaş

Yorumlar (5)

Deniz Erulgen
27.08.2020

Firin kabinin buyuklugu ne olmali?

Özden Yılmaz
28.08.2020

Merhaba, 27x42 cm ölçülerinde fırın pişirme kabı ideal olacaktır.

Özden Yılmaz
Seçkin Acar
07.09.2020

👍🏼

Özden Yılmaz
Şeyma Nur Çakar

Keçi sütü kokusu yediğinde alınır mı?

Özden Yılmaz
20.10.2020

Merhaba, evet alabilirsiniz ama rahatsız edici bir boyutta olacağını düşünmüyorum. Afiyet olsun.

Özden Yılmaz
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik