Tarif

Fransız Tostu

Brioche ekmeği ile yapılan nefis bir Fransız tostu...
70 Dakika
6-8 Kişilik
Fast Food
Fırın
Fransız Tostu
Paylaş
  • 7B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un (brioche)
10 g yaş maya (brioche)
70 ml Pınar Süt (brioche)
Pınar
10 g tuz (brioche)
25 g toz şeker (brioche)
6 adet yumurta (brioche)
250 g Pınar Tereyağı (brioche)
Pınar
100 ml Pınar Süt (fransız tostu karışımı)
Pınar
200 ml Pınar Krema (fransız tostu karışımı)
Pınar
3 adet yumurta (fransız tostu karışımı)
50 g esmer şeker (fransız tostu karışımı)
30 ml akçaağaç şurubu (fransız tostu karışımı)
1 adet vanilya çubuğu (fransız tostu karışımı)
100 g toz şeker (karamel sos)
125 g Pınar Krema (karamel sos)
Pınar
50 g Pınar Tereyağı (karamel sos)
Pınar
1 kg ceviz içi (şekerli ceviz için)
1 kg toz şeker (şekerli ceviz için)
1 l su (şekerli ceviz için)
1 l ayçiçek yağı (şekerli ceviz için)
50 g Pınar Beyaz
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Brioche ekmeği için: Unu bir kaba koyup ortasını açın, tereyağı hariç bütün malzemeyi unun ortasına koyarak yoğurun. Ardından tereyağını da ekleyerek yoğurun. Hazır olan hamuru 20 dakika dinlendirin, hamuru kalıba koyarak tekrar mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Mayalandıktan sonra üstüne 1 adet yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 c fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Fransız tostu karışımı için: Süt ve kremayı karıştırın, 3 adet yumurtayı teker teker çırparak ekleyin. Esmer şeker, akçaağaç şurubu, vanilya çekirdeklerini de karıştırın ve tüm karışımın iyice harmanlandığından emin olun.
  • Karamel sos için: Önce kremayı ocağa alın (ılık olacak). Şekeri derin bir tavada karamel yapın. Ocaktaki kremayı yavaşça karamele dökün, bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Biraz ılık olunca tereyağı ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Şekerli ceviz için: Bir tencerede şekeri ve suyu kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın.
  • Başka bir yerde su kaynatın cevizleri içine atın ve 1-2 dakika cevizlerin kirli siyah ve acı suyunun çıkmasını sağlayın.
  • Daha sonra bu ön haşlama suyundan çıkarılan cevizleri kaynamakta olan şerbetin içine atın ve 5 dakika şerbet ile birlikte kaynatın.
  • En son şerbetten cıkarılan cevizleri direkt olarak kızgın yağa bırakın ve sürekli karıştırarak kızartın. Birbirine temas etmeyecek şekilde tepsiye yayın ve soğumaya bırakın.
  • Tabağın birleştirilmesi için: Brioche ekmeklerini dilimleyin. Fransız tostu karışımına brioche dilimlerini batırıp terayağı eritilmiş tavada her tarafı altın rengi olana kadar pişirin.
  • Tabağın ortasına bir miktar karamel sos koyun, üzerine Fransız tostunu yerleştirin.
  • 50 g Pınar Beyaz peyniri ve kızartılmış şekerli cevizler ile servis edin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ali Ronay
Ali Ronay
Swissotel The Bosphorus - Executive Chef

Yorumlar (3)

Gokce (aygulelenichef) Korkmaz

Harika bir tarif sefim... ellerine sağlık başka tarifleride sabırsızlıkla bekliyorum

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
AYŞE NUR DİNÇ
· 27.04.2020

ELLERİNİZE SAĞLIK ŞRFİM,TARİFİNİZ GÜZEL GÖZÜKÜYOR.SABIRSIZLIKLA DİĞER TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Ömer Şef
· 27.04.2020

Şefim çok güzel olmuş bende sizin gibi şef olmayı düşünüyorum

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Burger
15 Dakika
2 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karışık Kumpir
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Burger
20 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme