add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fransız Tostu

Brioche ekmeği ile yapılan nefis bir Fransız tostu...
70 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer
Fırın
Fransız Tostu

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un (brioche)
10 g yaş maya (brioche)
70 ml Pınar Süt (brioche)
10 g tuz (brioche)
25 g toz şeker (brioche)
6 adet yumurta (brioche)
250 g Pınar Tereyağı (brioche)
100 ml Pınar Süt (fransız tostu karışımı)
Pınar Ürünü
200 ml Pınar Krema (fransız tostu karışımı)
Pınar Ürünü
3 adet yumurta (fransız tostu karışımı)
50 g esmer şeker (fransız tostu karışımı)
30 ml akçaağaç şurubu (fransız tostu karışımı)
1 adet vanilya çubuğu (fransız tostu karışımı)
100 g toz şeker (karamel sos)
125 g Pınar Krema (karamel sos)
Pınar Ürünü
50 g Pınar Tereyağı (karamel sos)
Pınar Ürünü
1 kg ceviz içi (şekerli ceviz için)
1 kg toz şeker (şekerli ceviz için)
1 l su (şekerli ceviz için)
1 l ayçiçek yağı (şekerli ceviz için)
50 g Pınar Beyaz
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Brioche ekmeği için: Unu bir kaba koyup ortasını açın, tereyağı hariç bütün malzemeyi unun ortasına koyarak yoğurun. Ardından tereyağını da ekleyerek yoğurun. Hazır olan hamuru 20 dakika dinlendirin, hamuru kalıba koyarak tekrar mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Mayalandıktan sonra üstüne 1 adet yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 c fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Fransız tostu karışımı için: Süt ve kremayı karıştırın, 3 adet yumurtayı teker teker çırparak ekleyin. Esmer şeker, akçaağaç şurubu, vanilya çekirdeklerini de karıştırın ve tüm karışımın iyice harmanlandığından emin olun.
  • Karamel sos için: Önce kremayı ocağa alın (ılık olacak). Şekeri derin bir tavada karamel yapın. Ocaktaki kremayı yavaşça karamele dökün, bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Biraz ılık olunca tereyağı ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Şekerli ceviz için: Bir tencerede şekeri ve suyu kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın.
  • Başka bir yerde su kaynatın cevizleri içine atın ve 1-2 dakika cevizlerin kirli siyah ve acı suyunun çıkmasını sağlayın.
  • Daha sonra bu ön haşlama suyundan çıkarılan cevizleri kaynamakta olan şerbetin içine atın ve 5 dakika şerbet ile birlikte kaynatın.
  • En son şerbetten cıkarılan cevizleri direkt olarak kızgın yağa bırakın ve sürekli karıştırarak kızartın. Birbirine temas etmeyecek şekilde tepsiye yayın ve soğumaya bırakın.
  • Tabağın birleştirilmesi için: Brioche ekmeklerini dilimleyin. Fransız tostu karışımına brioche dilimlerini batırıp terayağı eritilmiş tavada her tarafı altın rengi olana kadar pişirin.
  • Tabağın ortasına bir miktar karamel sos koyun, üzerine Fransız tostunu yerleştirin.
  • 50 g Pınar Beyaz peyniri ve kızartılmış şekerli cevizler ile servis edin.
Ali Ronay
Ali RonayExecutive Chef
Paylaş

Yorumlar (3)

Gokce (aygulelenichef) Korkmaz

Harika bir tarif sefim... ellerine sağlık başka tarifleride sabırsızlıkla bekliyorum

Ali Ronay
AYŞE NUR DİNÇ

ELLERİNİZE SAĞLIK ŞRFİM,TARİFİNİZ GÜZEL GÖZÜKÜYOR.SABIRSIZLIKLA DİĞER TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.

Ali Ronay
Ömer Şef
27.04.2020

Şefim çok güzel olmuş bende sizin gibi şef olmayı düşünüyorum

Ali Ronay
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kıbrıs Tahanı
10 Dakika
2-4 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Fit Pink Power
20 Dakika
1 Kişilik