Paylaş
- 14B
- 157
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g beyaz kinoa
300 ml su
1 tutam tuz
1 adet olgun avokado
1 adet domates
1 adet limon suyu
2 adet haşlanmış yumurta
Labneli Somon Rulosu için:
2 dal yeşil soğan
3 dal maydanoz
3 dal kekik
3 dal biberiye
tuz
200 g füme somon dilimi
Nasıl Yapılır?
- 1Beyaz kinoayı yıkayıp kaynayan suyun içerisine dökün. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. 15 dk. kinoaların haşlanmasını sağlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirin, süzün ve bir kenarda bekletin.
- 2Avokadonun kabuğunu soyun, ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkartın. Brunuaz (küçük küp) şeklinde doğrayın. Kararmaması için üzerine limon sıkıp bir karıştırma kasesine alın.
- 3Ayrı bir yerde domatesin kabuklarını soyup 4’e bölün. Ardından iç çekirdeklerini çıkartıp brunuaz doğrayın ve avokadolara ekleyin.
- 4Haşlanmış yumurtaları da brunuaz doğrayıp ekleyin. Süzdüğünüz kinoaları da ekledikten sonra tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Karışıma Pınar Krema ve Pınar Beyaz’ı ilave edin, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 5Somon rulosu için; bir karıştırma kasesine labneyi koyun. Ardından yeşil soğanın yeşil kısımlarını ufak ufak doğrayıp kaseye ekleyin. Maydanoz, kekik ve biberiyeyi çok ince şekilde doğrayıp karışıma ilave edin. Tuz ekleyip karıştırın.
- 6Ayrı bir yerde streç filmi tezgaha açıp somon fümeleri streçin üzerine yan yana koyup dövme demiri ile inceltin.
- 7Üzerine labneli harcı koyup spatula yardımıyla yayın. Ardından rulo yapıp buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
- 8Servis ederken tabağın üzerine ufak bir çember koyun. İçerisine avokadolu kinoa salatasını ilave edin.
- 9Somon rulosunu buzdolabından çıkartıp dilimleyin.
- 10Dilimlediğiniz ruloları salatanın üzerine dizin ve çemberi dikkatlice kaldırın.
- 11Haşlanmış yumurta, limon kabuğu rendesi, taze soğan ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomu izlemeyi unutmayın!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?