Tarif

Gavurdağı

Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Salata
Karıştırma, Pişirilmez
Gavurdağı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet olgun domates
2 adet salatalık
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
yarım demet taze maydanoz
yarım demet taze nane
5 g kuru nane
4 g sumak
8 g kaya tuzu
50 g ceviz içi
50 g nar ekşisi
40 g nar taneleri
50 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi güzelce yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve bir kaba alın.
  • Maydanoz ve taze naneyi ince ince kıyıp baharatlarla birlikte salataya ekleyin.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra salatayı yığma olarak bir salata kasesine yerleştirin.
  • Üzerine kıyılmış ceviz içi, nar ekşisi, nar taneleri ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
  • Soğuk olarak servis edin.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş
banner

Yorumlar (12)

Sabire Dinsel
14.01.2021

Ellerine sağlık ömür. Zennup ta yemeyi özledik. 😋😋

Ömür Akkor
14.01.2021

En yakın zamanda inşallah 🙏😇

Ömür Akkor
sudem erdoğan
14.01.2021

cok güzel ellerinize sağlık

Ömür Akkor
14.01.2021

Çok teşekkür ederim 😇

Ömür Akkor
Sema Narçın
14.01.2021

En muhteşem salata, ellerinize sağlık

Ömür Akkor
14.01.2021

Bence de! 😇

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Waldorf Salata
10 Dakika
2-4 Kişilik
8B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soğanlı Patates Salatası
25 Dakika
4-6 Kişilik
6B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tavuklu Sezar Salata
25 Dakika
1 Kişilik
6B