Tarif

Gelin Tatlısı

Gelin Tatlısı, geleneksel mutfağımızın hem göze hem damaklara hitap eden muhteşem tarifleri arasındadır.
35 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Gelin Tatlısı
Paylaş
  • 13B
  • 18
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 l Pınar Süt
Pınar
250 g un
250 g toz şeker
5 g vanilya
300 g tel kadayıf
100 g fındık
300 g Pınar Tereyağı
Pınar
400 g kuvertur çikolata
100 g ceviz

Nasıl Yapılır?

  • Süt, un, şeker ve vanilya karıştırılarak kaynatılır.
  • Tencerenin altı kapatıldıktan sonra kuvertur çikolata sütün içine eklenerek eritilir. Eşit miktarda kaselere bölüştürülür.
  • Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, tel kadayıf, fındık ve ceviz ile renk alana kadar kavrulur.
  • Kaselerdeki muhallebinin üzerini kapatacak şekilde pay edilir.
  • Dilerseniz servis etmeden önce toz Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Püf Noktası

Unun kokusu gidene kadar kaynatılır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Osman Vnlg
Osman Vnlg
Patiseri Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Meyve Dolgulu Dondurma
60 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Antep Fıstıklı Dondurmalı İrmik Helvası
27B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Lemon Posset (İngiliz Tatlısı) Tarifi
5B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.