- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Gelin Tatlısı
Tarif
Gelin Tatlısı
Gelin Tatlısı, geleneksel mutfağımızın hem göze hem damaklara hitap eden muhteşem tarifleri arasındadır.
35 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 18
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
250 g toz şeker
5 g vanilya
300 g tel kadayıf
100 g fındık
400 g kuvertur çikolata
100 g ceviz
Nasıl Yapılır?
- 1Süt, un, şeker ve vanilya karıştırılarak kaynatılır.
- 2Tencerenin altı kapatıldıktan sonra kuvertur çikolata sütün içine eklenerek eritilir. Eşit miktarda kaselere bölüştürülür.
- 3Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, tel kadayıf, fındık ve ceviz ile renk alana kadar kavrulur.
- 4Kaselerdeki muhallebinin üzerini kapatacak şekilde pay edilir.
- 5Dilerseniz servis etmeden önce toz Antep fıstığı serpebilirsiniz.
Püf Noktası
Unun kokusu gidene kadar kaynatılır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Osman Vnlg
Patiseri Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.