Tarif

Güllabiye Tarifi

Güllabiye, Osmanlı mutfağının en sevilen helvalarından bir tanesidir. Yapımı da oldukça basittir. Peki, güllabiye helvası nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 18B
  • 119
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g badem
300 ml bal
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
240 g buğday nişastası
240 ml su
5 ml gül suyu
10 g süslemek için kurutulmuş gül yaprakları

Nasıl Yapılır?

  • Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.
  • Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  • Buğday nişastasını bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.
  • Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra renk alan bademleri ve gül suyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayan helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın, soğuyan güllabiye tatlısını buzdolabına kaldırarak dinlendirin.
  • Servis etmeden önce dilimleyin, kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=AYL24Y200 adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cream Puff/Çıtır Profiterol Tarifi
11B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kestaneli Pavlova Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çikolatalı Sufle Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
79B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Duygu Bayur
· 27.07.2020

Bal'ın ısıtılması halinde zararlı bir maddeye döndüğü şeklinde bir bilgi var. Bu tarifte de bal tereyağını eritecek kadar ısıtılıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Doğukan Sarıbaşak

Bence de sakincali katılıyorum. Tatlı ılıyınca son anda veya yerken eklemeyi tercih ederdim ben