Tarif

Güllabiye

Güllabiye, Osmanlı mutfağının en sevilen helvalarından bir tanesidir. Yapımı da oldukça basittir. Peki, güllabiye nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g badem
300 ml bal
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
240 g buğday nişastası
240 ml su
5 ml gül suyu
10 g süslemek için kurutulmuş gül yaprakları

Nasıl Yapılır?

  • Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.
  • Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  • Buğday nişastasını bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.
  • Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra renk alan bademleri ve gül suyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayan helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın, soğuyan güllabiye tatlısını buzdolabına kaldırarak dinlendirin.
  • Servis etmeden önce dilimleyin, kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=AYL24Y200 adresinden ulaşabilirsiniz!

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Duygu Bayur
27.07.2020

Bal'ın ısıtılması halinde zararlı bir maddeye döndüğü şeklinde bir bilgi var. Bu tarifte de bal tereyağını eritecek kadar ısıtılıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
9B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik
3B