add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Güllabiye

Güllabiye, Osmanlı mutfağının en sevilen helvalarından bir tanesidir. Yapımı da oldukça basittir. Peki, güllabiye nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g badem
300 ml bal
100 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
240 g buğday nişastası
240 ml su
5 ml gül suyu
10 g süslemek için kurutulmuş gül yaprakları

Nasıl Yapılır?

  • Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.
  • Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  • Buğday nişastasını bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.
  • Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra renk alan bademleri ve gül suyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayan helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın, soğuyan güllabiye tatlısını buzdolabına kaldırarak dinlendirin.
  • Servis etmeden önce dilimleyin, kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=AYL24Y200 adresinden ulaşabilirsiniz!

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik