Tarif
Fıstıklı Güllaç
Ramazan ayına özel: nefis güllaç tarifi! Güllaç nasıl yapılır? Fıstıklı güllaç yapımı ve püf noktaları...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Pişirilmez

Paylaş
- 142B
- 257
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
25 ml gül suyu
200 g güllaç yaprağı
200 g file Antep fıstığı
süslemek için nar ve kırık Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Süt ile şekeri kaynatın ve ılımaya bırakın. İçerisine gül suyu ekleyin ve karıştırın.
- 2Güllaç yapraklarının yarısını sütlü karışımla ıslatıp tepsiye yayın.
- 3Yaprakların üzerine file Antep fıstığı yayın.
- 4Kalan yaprakları da sırasıyla sütle ıslatarak tepsiye yayın.
- 5Son olarak kalan sütü en üst kata dökün ve eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
- 6Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- 7Servis etmeden önce ayıklanmış nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyin.
Püf Noktası
*İsteğe bağlı olarak kırık ceviz kullanabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?