Tarif

Güllaç

Ramazan ayına özel nefis güllaç tarifi!
25 Dakika
4-6 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Pişirilmez
Güllaç

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
40 ml gül suyu
250 g güllaç
Pınar
200 g file Antep fıstığı
1 adet nar

Nasıl Yapılır?

  • Süt ile şekeri kaynatın ve ılımaya bırakın. İçerisine gül suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Güllaç yapraklarının yarısını sütlü karışımla ıslatıp tepsiye yayın.
  • Yaprakların üzerine file Antep fıstığı yayın.
  • Kalan yaprakları da sırasıyla sütle ıslatarak tepsiye yayın.
  • Son olarak kalan sütü en üst kata dökün ve eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce ayıklanmış nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyin.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak kırık ceviz kullanabilirsiniz.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
12B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik
8B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Fırın Sütlaç
65 Dakika
10-12 Kişilik
8B