Tarif

Fıstıklı Güllaç

Ramazan ayına özel: nefis güllaç tarifi! Güllaç nasıl yapılır? Fıstıklı güllaç yapımı ve püf noktaları...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Pişirilmez
Fıstıklı Güllaç
Paylaş
  • 142B
  • 257
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 ml Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
25 ml gül suyu
200 g güllaç yaprağı
200 g file Antep fıstığı
süslemek için nar ve kırık Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Süt ile şekeri kaynatın ve ılımaya bırakın. İçerisine gül suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Güllaç yapraklarının yarısını sütlü karışımla ıslatıp tepsiye yayın.
  • Yaprakların üzerine file Antep fıstığı yayın.
  • Kalan yaprakları da sırasıyla sütle ıslatarak tepsiye yayın.
  • Son olarak kalan sütü en üst kata dökün ve eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce ayıklanmış nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyin.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak kırık ceviz kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
49B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
359B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 15.07.2022

Yumy yumy bayıldım 😋😋😍😍 ellerine sağlık şefim çooook güzel görünüyor 🌟

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 18.07.2022

Çok teşekkürler, afiyet olsun 🤩