add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Güllaç

Nefis güllaç tarifi ve sizler sayesinde, sevdikleriniz parmaklarını ısıracak :)
20 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlılar
Pişirilmez
Güllaç

Malzeme Listesi

200 g güllaç
50 ml gül suyu
2 adet nar
500 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
150 g file fıstık
200 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Süt ve şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içerisine gül suyu ekleyin
  • Güllaç yapraklarının yarısını sütle ıslatıp tepsiye yayın.
  • Yaprakların üzerine file fıstık yayın.
  • Kalan yaprakları da sırasıyla sütle ıslatarak tepsiye yayın.
  • Kalan sütü da üzerine dökün.
  • Narları ayıklayın ve güllacınızı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Narları güllacın üzerine serperek servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik