Tarif

Güllaç

Ramazan ayına özel nefis güllaç tarifi! Güllaç nasıl yapılır?
25 Dakika
4-6 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Pişirilmez
Güllaç
Paylaş
  • 73B
  • 232
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Tatlı Sütü
Pınar
200 g toz şeker
40 ml gül suyu
250 g güllaç
200 g file Antep fıstığı
1 adet nar

Nasıl Yapılır?

  • Süt ile şekeri kaynatın ve ılımaya bırakın. İçerisine gül suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Güllaç yapraklarının yarısını sütlü karışımla ıslatıp tepsiye yayın.
  • Yaprakların üzerine file Antep fıstığı yayın.
  • Kalan yaprakları da sırasıyla sütle ıslatarak tepsiye yayın.
  • Son olarak kalan sütü en üst kata dökün ve eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce ayıklanmış nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyin.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak kırık ceviz kullanabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Aralco Group Executive Chef
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Aralco Group Executive Chef
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik
13B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Aralco Group Executive Chef
Fırın Sütlaç
65 Dakika
10-12 Kişilik
10B Görüntüleme