add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Güllaç

Nefis güllaç tarifi ve sizler sayesinde, sevdikleriniz parmaklarını ısıracak :)
20 Dakika
8-10 Kişilik
Geleneksel
Pişirilmez
Güllaç

Malzeme Listesi

200 g güllaç
50 ml gül suyu
2 adet nar
500 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
150 g file fıstık
200 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Süt ve şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içerisine gül suyu ekleyin.
  • Güllaç yapraklarının yarısını sütle ıslatıp tepsiye yayın.
  • Yaprakların üzerine file fıstık yayın.
  • Kalan yaprakları da sırasıyla sütle ıslatarak tepsiye yayın.
  • Kalan sütü de üzerine dökün ve eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
  • Narları ayıklayın ve güllacınızı buzdolabında en 1-2 saat dinlendirin.
  • Ayıkladığınız narları güllacın üzerine serperek servis edin.
  • İsteğe bağlı olarak kırık ceviz içi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Fıstıklı Katmer
40 Dakika
2-4 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik