add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Güllaç Paludesi

Güllaç'ın bu tarifini hiç denediniz mi?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Geleneksel
Tencere
Güllaç Paludesi

Malzeme Listesi

120 g güllaç yaprakları
3 g misk aroması
10 g gül suyu
480 ml su
400 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, su ve toz şekeri ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Şerbet kaynayınca içerisine güllaç yapraklarını ilave edin.
  • Bir pelte halini alıncaya kadar bekleyin.
  • Daha sonra bir kaşıkla servis tabağına alıp üzerine gül suyu ve misk gezdirip servis edin.

Püf Noktası

Servis yapmadan önce üzerini toz antep fıstığı ve tane nar ile süsleyebilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Fıstıklı Katmer
40 Dakika
2-4 Kişilik
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
20 Dakika
8-10 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik