- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Güllaç Paludesi
Tarif
Güllaç Paludesi
Güllaçın bu tarifini hiç denediniz mi? Geleneksel Güllaç Paludesi tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 15B
- 61
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
120 g güllaç yaprakları
3-4 damla misk aroması
10 g gül suyu
500 ml su
400 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbet için, su ve toz şekeri ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.
- 2Şerbet kaynayınca içerisine güllaç yapraklarını ilave edin.
- 3Bir pelte halini alıncaya kadar bekleyin.
- 4Daha sonra bir kaşıkla servis tabağına alıp üzerine gül suyu ve misk gezdirip servis edin.
Püf Noktası
*Servis yapmadan önce üzerini toz Antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik