add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Gürze

20 Dakika
1 Kişilik
Diger
Tencere
Gürze
Azerbeycan mutfağından eşsiz bir tarif

Malzeme Listesi

100 g dana kıyma
50 g kuzu kıyma
20 g soğan
13 g tuz
3 g karabiber
1 adet yumurta
1 kg un
1/2 ml su

Nasıl Yapılır?

  • İç Harcı için soğan rendelenir.
  • Kıymalar, soğan ile yoğurulur. 3'er g tuz ve karabiber eklenir.
  • Hamuru için 1 adet yumurta, un, 10 g tuz ve su yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur, 10 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur açılıp yuvarlak şekilde bir çember yardımıyla kesilir.
  • İç harcından ortalama 20 gr yuvarlak hamurlara koyulup kendine has örgü katlama şeklinde bükülür.
  • Kaynamış suda pişirip ekşi krema ve sumak ile servis edebilir.
  • İsteğe göre klarife terayağını üstüne gezdirebilirsiniz.

Püf Noktası

Hamuru için: (100 gr. hamurdan 8 adet yuvarlak hamur çıkıyor)1 adet yumurta1 kg un10 gr tuzSu

Ramin Nuriyev
Ramin NuriyevZeferan Restaurant - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Taze Baharatlı Patates Püre
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Sebze Sote
15 Dakika
2-4 Kişilik