add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Gürze

Azerbeycan mutfağından eşsiz bir tarif.
20 Dakika
1 Kişilik
Hamur İşi
Tencere
Gürze

Malzeme Listesi

100 g dana kıyma
50 g kuzu kıyma
20 g soğan
10 g tuz
3 g karabiber
1 adet yumurta
1 kg un
500 ml su

Nasıl Yapılır?

  • İç Harcı için soğan rendelenir.
  • Kıymalar, soğan ile yoğurulur. 3'er g tuz ve karabiber eklenir.
  • Hamuru için 1 adet yumurta, un, 10 g tuz ve su yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur, 10 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur açılıp yuvarlak şekilde bir çember yardımıyla kesilir.
  • İç harcından ortalama 20 gr yuvarlak hamurlara koyulup kendine has örgü katlama şeklinde bükülür.
  • Kaynamış suda pişirip ekşi krema ve sumak ile servis edebilir.
  • İsteğe göre klarife terayağını üstüne gezdirebilirsiniz.

Püf Noktası

Hamuru için: (100 gr. hamurdan 8 adet yuvarlak hamur çıkıyor)
1 adet yumurta
1 kg un
10 gr tuz
Su

Ramin Nuriyev
Ramin NuriyevZeferan Restaurant - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik