Tarif

Gürze Mantısı

Lezzeti ve görünümü ile kendisine hayran bırakan, Azerbaycan mutfağından eşsiz bir tarif. Gürze mantısı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Haşlama
Gürze Mantısı
Paylaş
  • 21B
  • 62
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g dana kıyma
20 g soğan
3 g tuz
3 g karabiber
1 adet yumurta (hamuru için)
1 kg un (hamuru için)
500 ml su (hamuru için)
10 g tuz (hamuru için)
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g Pınar Tereyağı (klarife edilmiş)
Pınar
3 g sumak

Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için soğanı rendeleyin.
  • Kıymaları ve soğanı kavurun. 3'er gr tuz ve karabiber ekleyin.
  • Hamuru için 1 adet yumurta, un, 10 g tuz ve suyu yoğurun.
  • Yoğurulan hamuru en az 15 dakika dinlendirin.
  • Hamuru açıp yuvarlak şekilde bir çember yardımıyla kesin.
  • İç harçtan ortalama 20 g yuvarlak hamurlara koyun, kendine has örgü katlama şeklinde bükün.
  • Kaynar suda pişirerek, ekşi krema ve sumak ile servis edin. Üzerine klarife edilmiş tereyağı gezdirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Hamuru için: (100 gr hamurdan 8 adet yuvarlak hamur çıkıyor.)
1 adet yumurta
1 kg un
10 gr tuz
su

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Fırın Mantı
45 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Scones
50 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Elmalı Tarçınlı Babka
70 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.