add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Güveçte Etli Bamya

Yerken doyma hissinizi unutturacak cinsten harika bir yemek, Güveçte Etli Bamya nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Güveçte Etli Bamya

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kınalı bamya
1 adet kuru soğan
250 g antrikot
2 adet olgun domates
25 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
100 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
20 g domates salçası
2 adet kuru biber, tercihen acı
300 ml su
1/2 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Bamyaların kafa taraflarını bıçak yardımıyla temizleyip güzelce yıkayın. Dilerseniz su dolu bir kabın içine limon suyu sıkıp bamyaları içine bırakın.
  • Kuru soğanı brunoise, antrikotu ise kuşbaşı doğrayıp bir kenara alın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup ufak küpler halinde doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı ısıtmaya başlayın. Kızmaya başlayan yağa doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin.
  • Soğan ve sarımsaklar biraz kavrulduktan sonra kuşbaşı etleri ilave edin, etler suyunu salıp çekmeye başladığında domates salçasını ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Daha sonra doğranmış domates ve kuru biberleri ilave edip güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş 300 ml kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Etler biraz yumuşadıktan sonra bu işleme güveçte devam edin.
  • Toprak güveç kabına bu karışımın ilk önce yarısını alın, ayıklanmış ve yıkanmış bamyaları üzerine ilave edin.
  • Daha sonra diğer yarısını ekleyin.
  • Yemeği fırına vermeden önce üzerine yarım limon suyu sıkıp kalan limon kabuğunu üzerinde bırakın ki pişerken tadı yemeğe geçsin.
  • Kapağını kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saate yakın pişirin. Ardından güvecin kapağını alın, 15 dk. da ağzı açık şekilde pişmeye bırakın.
  • Pişen güveci kesinlikle karıştırmadan olduğu gibi servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.
Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar (2)

Belgin Alpdoğan

🤢🤢🤮🤮

Murat Yıldız
26.07.2020

😂😂

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik