Tarif

Güveçte Etli Pazı Sarması

Sarma ve dolmaların en güzeli! Etli pazı sarması tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
300 g pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
10 g biber salçası
10 g domates salçası
200 g dana kıyma
100 ml zeytinyağı
5 g tuz
4 g karabiber
3 g kırmızı toz biber
1 adet limon
25 g Pınar Tereyağı, sosu için
Pınar Ürünü
10 ml zeytinyağı, sosu için
10 g domates salçası, sosu için
300 ml sıcak su, sosu için

Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını sararmış, kötü yapraklarından ayırın. Kalan yeşil yaprakları su altında teker teker yıkadıktan sonra 10-15 saniye kaynar suda haşlayın. Hepsi bittikten sonra soğuk sudan geçirip bir kenarda bekletin.
  • İç harcı için; pilavlık bulguru güzelce yıkayıp süzgeçte bekletin ardından geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine rendelenmiş kuru soğan, domates, ince doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyin.
  • Ardından biber salçası, domates salçası, dana kıyma, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip güzelce karıştırın. İç harcınız hazır.
  • Pazı yapraklarının damarlı tarafı üste gelecek şekilde bir tezgaha alın. Pazı yapraklarını yırtılmadan sarabilmek için bıçağın arka tarafıyla damarlara birkaç darbe uygulayın.
  • Daha sonra iç harçtan yeteri kadar koyup yaprak sarma gibi tek tek sarmaya başlayın. Bu işleme iç harç bitene kadar devam edin.
  • Toprak güvecin tabanına elinizde kalan pazı yapraklarını ve saplarını, artan domates ve soğan kabuklarını serin. Üzerine sardığınız pazı dolmalarını güzelce dizin.
  • Dizme işlemi bittikten sonra üzerlerine limon ve domates dilimleri yerleştirin.
  • Pişerken yaprakların dağılmasını engellemek için üzerine bir tabak kapatın.
  • Pişirmeye başlamadan önce domatesli bir sos hazırlayın. Bunun için küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, domates salçası, sıcak su, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın.
  • Bu sosu güvece ilave edip kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişen pazı dolmalarını dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Dilerseniz pazıları muska şeklinde de sarabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Güvecin veya tencerenin tabanına pazı yapraklarından ve saplarından koymak sarmaların pişerken yanmasını engelleyecektir.
*Sarmaları çok sıkı sarmamaya özen gösterin, iç harcı pişerken şişeceği için sarmalar yırtılabilir.

Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pazı Sarması
75 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Dolmaları
30 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bamyalı Elma Dolması
30 Dakika
2-4 Kişilik