Tarif

Güveçte Parmesanlı Mezgit

Mezgit balığının en farklı hali. Güveçte Parmesanlı Mezgit tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet Pınar Mezgit Fileto
Pınar Ürünü
40 ml zeytinyağı
100 g Pınar Mayonez
Pınar Ürünü
100 g toz parmesan peyniri
3 g kuru kekik
5 g kurutulmuş ve öğütülmüş biberiye
4 g tuz
3 g öğütülmüş tane karabiber
1 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mezgit filetoları 3-4 dk. arkalı önlü pişirin.
  • Pişen balıkları çatal yardımıyla küçük parçalara ayırın ve bir kaseye alın.
  • Üzerine mayonez, toz parmesan peyniri, kuru kekik, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
  • Karışımı bir güveç kabına yayın. Üzerini toz parmesan peyniri, kuru kekik ve biberiye ile kaplayın.
  • İnce dilimlenmiş limonu yerleştirip fırına koyun.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (2)

Ümit Özhan
21.09.2020

Bunu çok sevdim

Melih Yıldırım

Teşekkürler, denemenizi öneriyorum. 🌟

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik