Tarif

Güveçte Soğan Yahnisi Tarifi

Lokum kıvamında lezzetiyle kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz harika bir ana yemek. Soğan yahnisi nasıl yapılır, güveçte arpacık soğan yahnisi tarifi ve püf noktaları!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 19B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g orta yağlı kuzu kıyması
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
500 g arpacık soğan
5 diş sarımsak
6 adet domates
100 ml zeytinyağı
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g domates salçası
10 g biber salçası
200 ml su
5 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi bir kasede iyice yoğurun.
  • Yoğurulan kıymayı ceviz büyüklüğünde top köfteler haline getirin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Arpacık soğanların kabuklarını soyup bol suda yıkayın.
  • Sarımsak ve domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. (dilerseniz sarımsakları bütün bırakabilirsiniz)
  • Geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Sarımsak ve arpacık soğanları ekleyip karamelize olana dek soteleyin.
  • Daha sonra domates ve biber salçasını ilave edip karıştırmaya devam edin. Ardından doğranmış domatesleri ve 200 ml suyu ekleyin.Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
  • Sıra geldi güveçte pişirme kısmına. Güveç kabının tabanına top şeklinde yaptığınız köfteleri dizin.
  • Üzerine pişirmiş olduğunuz arpacık soğanları dökün.
  • Sivri biberleri ister bütün ister ikiye bölünmüş şekilde üzerine dizin ve kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kontrollü olarak 1 saat pişirin. Eğer soğanlar pişmemiş ise bu süreyi biraz daha uzatmanızda fayda var.
  • Yemeğin tamamen piştiğine emin olduğunuzda güvecin kapağını açın ve üzerinin de kızarması için 5 dk. daha fırında bekletin.
  • Pişen soğan yahnisini kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
14B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
99B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.