Tarif
Güveçte Soğan Yahnisi
Lokum kıvamında lezzetiyle kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz harika bir ana yemek. Soğan yahnisi nasıl yapılır, güveçte arpacık soğan yahnisi tarifi ve püf noktaları!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere, Fırın
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu kıyması, orta yağlı
5 g tuz
3 g karabiber
3 g kırmızı toz biber
500 g arpacık soğan
5 diş sarımsak
6 adet domates
100 ml zeytinyağı
25 g Pınar Tereyağı
10 g domates salçası
10 g biber salçası
200 ml su
5 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi bir kasede iyice yoğurun.
- 2Yoğurulan kıymayı ceviz büyüklüğünde top köfteler haline getirin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- 3Arpacık soğanların kabuklarını soyup bol suda yıkayın.
- 4Sarımsak ve domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. (dilerseniz sarımsakları bütün bırakabilirsiniz)
- 5Geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Sarımsak ve arpacık soğanları ekleyip karamelize olana dek soteleyin.
- 6Daha sonra domates ve biber salçasını ilave edip karıştırmaya devam edin. Ardından doğranmış domatesleri ve 200 ml suyu ekleyin.Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
- 7Sıra geldi güveçte pişirme kısmına. Güveç kabının tabanına top şeklinde yaptığınız köfteleri dizin.
- 8Üzerine pişirmiş olduğunuz arpacık soğanları dökün.
- 9Sivri biberleri ister bütün ister ikiye bölünmüş şekilde üzerine dizin ve kapağını kapatın.
- 10Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kontrollü olarak 1 saat pişirin. Eğer soğanlar pişmemiş ise bu süreyi biraz daha uzatmanızda fayda var.
- 11Yemeğin tamamen piştiğine emin olduğunuzda güvecin kapağını açın ve üzerinin de kızarması için 5 dk. daha fırında bekletin.
- 12Pişen soğan yahnisinin üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.