Tarif

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

Bol sucuklu güveçte kuru fasulye tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
15'er g domates ve biber salçası
150 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar Ürünü
250 g kuru fasulye
1.5 l ılık su
15 g tuz
5 g karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toprak güveci ocağa alın ve ısıtmaya başlayın.
  • Isınan güvece sıvı yağ koyarak küp doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye yakın domates ve biber salçalarını ekleyin. Hemen arkasından doğranmış sucukları ilave edin ve lezzetler birbirine geçene kadar kavurun.
  • Fasulyeleri de ekleyerek 1-2 dk. daha kavurun. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar ılık suyu ekleyin.
  • Son olarak tuz ve karabiberi de attıktan sonra güvecin ağzını kapatın, eğer kapağı yok ise alüminyum folyo ile sıkıca sarın. İlk 1 saati ağzı açılmadan toplam 2 saate yakın kısık ateşte pişirin.
  • Pişme süresi fasulye cinsine göre değişkenlik gösterebilir. O yüzden ilk 1 saatten sonra aralıklı kontrol edin.
  • Piştiğinden emin olduğunuzda tereyağı parçalarını üzerine bırakın, hiç karıştırmadan kendi halinde erimesine izin verin. Böylelikle çok daha lezzetli olacaktır!
  • Daha sonra tek kişilik toprak kaselerde sunumunu gerçekleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Eğer fasulyeleri 1 gece önceden karbonatlı suda bekletip, bol su ile yıkarsanız gazını almış olursunuz.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?