add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Halka Tatlısı

En güzel halka tatlısı nasıl yapılır? Halka tatlısının püf noktaları nedir?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Derin yağda kızartma
Halka Tatlısı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
650 g toz şeker (şerbet)
600 ml su (şerbet)
1/2 adet limon suyu (şerbet)
2 adet yumurta
140 ml sıvı yağ
160 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
180 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
320 g un
5 g kabartma tozu
180 g irmik
500 ml ayçiçek yağı (kızartmak için)

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; bir tencere içerisine toz şeker ve suyu koyarak kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin ve karıştırın. Ardından altını kısın ve 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet koyu ve soğuk olmalıdır.
  • Hamuru için; geniş bir kaseye yumurtaları kırıp karıştırın. Üzerine sıvı yağ, süt ve yoğurdu ilave edip çırpma teli ile çırpın.
  • Ayrı bir kaba unu eleyin, üzerine kabartma tozu ve irmik ekleyerek karıştırın.
  • Bu toz karışımını havuz şeklinde açın ve sıvı karışımı ortasına ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Yoğurduğunuz hamuru en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Ardından sıkma torbasının ucuna yıldız duyu takın. Hamuru sıkma torbasına doldurun.
  • Fazla kızgın olmayan ayçiçek yağına hamuru halka şeklinde sıkın.
  • Kısık ateşte pembemsi renk alana kadar ağır ağır kızartın.
  • Kızarmış hamuru hazır olan soğuk şerbetin içerisine atın ve en az 1 dakika bekletin. Halka tatlınız hazır.
  • Dilerseniz üzerine Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Hamuru, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak hazırlayın.
*Tatlıları derin ve soğuk yağda, kısık ateşte kızartın. Çünkü kızgın yağa atarsanız dış kısımları kızarır, iç kısımları çiğ kalır.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik