Tarif

Halka Tatlısı Tarifi

En güzel halka tatlısı nasıl yapılır? Halka tatlısının püf noktaları nedir?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Halka Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 113B
  • 156
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
650 g toz şeker
600 ml su
1/2 adet limon suyu
Hamuru için:
2 adet yumurta
140 ml sıvı yağ
160 ml Pınar Tatlı Sütü
Pınar
180 g Pınar Yoğurt
Pınar
320 g un
5 g kabartma tozu
180 g irmik
Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; bir tencere içerisine toz şeker ve suyu koyarak kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin ve karıştırın. Ardından altını kısın ve 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet koyu ve soğuk olmalıdır.
  • Hamuru için; geniş bir kaseye yumurtaları kırıp karıştırın. Üzerine sıvı yağ, süt ve yoğurdu ilave edip çırpma teli ile çırpın.
  • Ayrı bir kaba unu eleyin, üzerine kabartma tozu ve irmik ekleyerek karıştırın.
  • Bu toz karışımını havuz şeklinde açın ve sıvı karışımı ortasına ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Yoğurduğunuz hamuru en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Ardından sıkma torbasının ucuna yıldız duyu takın. Hamuru sıkma torbasına doldurun.
  • Fazla kızgın olmayan ayçiçek yağına hamuru halka şeklinde sıkın.
  • Kısık ateşte pembemsi renk alana kadar ağır ağır kızartın.
  • Kızarmış hamuru hazır olan soğuk şerbetin içerisine atın ve en az 1 dakika bekletin. Halka tatlınız hazır.
  • Dilerseniz üzerine Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Hamuru, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak hazırlayın.
*Tatlıları derin ve soğuk yağda, kısık ateşte kızartın. Çünkü kızgın yağa atarsanız dış kısımları kızarır, iç kısımları çiğ kalır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
51B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cevizli Baklava Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi
75 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.