add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Hamburger Ekmeği

Hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Hamburger Ekmeği

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
145 ml su
30 g toz şeker
20 g kuru maya
6 g tuz
30 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
1 adet yumurta
360 g un
1 adet yumurta sarısı
20 g susam

Nasıl Yapılır?

  • Su, toz şeker ve kuru mayayı hamur yoğurma mikserine veya bir yoğurma kabına alın. 5 dakika fermente edin.
  • Tuz, oda sıcaklığında tereyağı, 1 adet yumurta ve unu da ekleyin, 15 dakika boyunca yoğurun. Yoğurduğunuz bu hamuru 2 saat fermente edin.
  • 2 saatin sonunda elinizle 1 dakika daha yoğurun, ortalama 25 gr’lık bezelere ayırın ve yuvarlayarak şekil verin.
  • Bu bezeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine hafif şekilde bastırın. Bu şekilde 1 saat daha mayalandırın.
  • 1 saatin sonunda üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında 17-20 dk. arası üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen hamburger ekmeklerinin üzerini temiz bir bezle kapatmak ekmeğin yumuşak kalmasını sağlayacaktır.

Püf Noktası

*20 g kuru maya yerine 40 g yaş maya kullanabilirsiniz.
*Bu ölçülerden 6 ile 8 adet arası hamburger ekmeği çıkmaktadır.
*Pişen hamburger ekmeklerinin üzerini temiz bir bezle kapatmak ekmeğin yumuşak kalmasını sağlayacaktır.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (5)

İnci Dinek
15.05.2020

Bunu denicem sef 🤗

Melih Yıldırım
Umut Kemal Arıcan

Çok küçük ve taş gibi oldu

Melih Yıldırım

merhaba Umut, ben tariflerimi eksiksiz adım adım vermeye çalışırım, eleştirin doğrultusunda ilk iş tarifi tekrar kontrol ettim. Fakat bir problem yok yazdıklarımızda sende tekrar kontrol edip sonucu benimle paylaşırsan minnettar kalırım. mutlaka yapım aşamasında eksik bir yer olmalı. örn; mayalama süresi ve ortam ısısı gibi.

Meltem Arkelyan
03.06.2020

Çokça her aşamada hamuru bekletmek ve 200 ° ısıtılmış fırına vermek, hepsi bu işin püf noktası. tamam ama sanırım çıkınca bir bez örterek yumuşak kalmasını saglamakta bilgi olarak verilmeli!Emeğinize sağlık ben denedim gayet kıvamında ve uygun birtarif

Melih Yıldırım

Merhaba Meltem, Yerinde eleştirin ve geri dönüşün için teşekkürler 👍

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik