add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Hamsi Kuşu

Balık sofralarınız için efsane bir Hamsi Kuşu tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Tava
Hamsi Kuşu

Malzeme Listesi

1 kg hamsi
30 g maydanoz
20 g taze soğan
1 adet kuru soğan
10 g mısır unu
5 g nane
2 g tuz
1 g çekilmiş tane karabiber
3 adet yumurta
60 g mısır unu
130 g ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp, fazla sularını alın.
  • Taze soğan, maydanoz yapraklarını ve kuru soğanı incecik kıyın.
  • Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz veçekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
  • Fileto haline gelen hamsilerden birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp, diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsiyi birbirine yapıştırın.
  • Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya, ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. İsteğe göre ızgara üzerinde ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin.

Püf Noktası

Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Izgara Deniz Levreği
75 Dakika
1 Kişilik