Tarif

Hardallı Maya Tarifi

Ekmek, poğaça, pizza gibi hamurların yapımında kullanabileceğiniz Hardallı Bira Mayası tarifi.
30 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer Tarifler
Karıştırma
Hardallı Maya Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
33 ml malt bira
180 g sarı hardal tohumu
55 g kahverengi hardal tohumu
2 diş sarımsak
20 g esmer şeker
2 g tuz
65 ml elma sirkesi

Nasıl Yapılır?

  • Bira ve hardal tohumlarını bir kaseye alın, üstünü nemli bir bezle örtün ve 24 saat oda sıcaklığında fermente edin.
  • Ertesi gün geriye kalan malzemeleri, fermente olan bira ve hardal tohumlarını karıştırın.
  • Steril bir kavanozun içine yerleştirin. Ağzını kapatın ve 2 hafta bekletin.
  • 2 haftanın sonunda ekmek, poğaça, pizza gibi hamurların yapımında kullanabilirsiniz.

Püf Noktası

*Buzdolabında saklama süresi 3-4 haftadır.
*Yapacağınız tariflerdeki maya oranı yerine birebir kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
24B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi
23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ekmek Kruton Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
86B Görüntüleme

Yorumlar (1)

İnci Dinek
· 16.04.2020

Owwww harika 👍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi