Tarif
Hasanpaşa Köfte
Püreli Hasanpaşa Köfte tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere, Fırın

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg kıyma (kuzu ve dana karışık)
2 adet rende soğan
1 adet yumurta
40 g galeta unu veya bayat ekmek kırıntısı
8 g tuz
5 g karabiber
3-4 adet patates
25 g Pınar Tereyağı
200 ml Pınar Süt
3 g muskat rendesi
20 g Pınar Tereyağı, salçalı sos
50 g domates salçası, salçalı sos
400 ml su, salçalı sos
Nasıl Yapılır?
- 1Köfte harcı için: Derin bir kapta kıyma, rende soğan, yumurta, galeta unu, tuz ve karabiberi on dakika boyunca güzelce yoğurun. Dilerseniz bu aşamada az miktarda yenibahar ekleyebilirsiniz. Vaktiniz varsa biraz buzdolabında dinlendirin.
- 2Bir fırın tepsisini tereyağı parçaları ile yağlayın. Yoğurduğunuz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, havuz şekli verin ve tepsiye yerleştirin.
- 3Köftelerin üzerine birer parça tereyağı koyun, önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dk. pişirin
- 4Patates Püresi için: Kabuğu soyulmuş patatesleri iri parçalar halinde doğrayın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün ve bir kaba alın. Üzerine tereyağı, süt, tuz, akbiber ve muskat rendesi ekleyip bir ezici yardımıyla püre haline getirin.
- 5Hazır olan püreyi, pişmiş köftelerin ortalarına kaşıkla veya tırtıklı bir uç taktığınız sıkma torbası yardımı ile koyun.
- 6Salçalı sosu için: Bir sos tenceresinde tereyağı ve salçayı kavurun. Salçanın çiğ kokusu geçtiğinde üzerine su ekleyerek, bir sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın.
- 7Tepsiye salçalı kaynar suyu ilave edin ve tekrar fırına sürün. Pürelerin üzeri kızarıncaya kadar ortalama 5-10 dk. pişirin.
- 8Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek, sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.