Tarif

Haşhaşlı Köy Ekmeği

Köy ekmeğini farklı çeşitlerle yapabilirsiniz! Evlerinizi mis gibi kokutacak haşhaşlı bir köy ekmeği yapmak için kolları sıvayın... 😁
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Haşhaşlı Köy Ekmeği
Paylaş
  • 15B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
350 ml su
6 g tuz
2 g instant maya
40 g haşhaş

Nasıl Yapılır?

  • Haşhaş hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve tahta kaşık yardımı ile unun hepsi karışacak şeklide karıştırın. Üzerini nemli bir bez ile örterek oda sıcaklığında yaklaşık 12 saat mayalandırmaya bırakın.
  • Hamuru akşam saatinde yapıp kenara alırsanız sabaha kadar mayalanmış olacaktır.
  • 12 saat mayalanan hamuru, ellerinizi hafif yağlayarak mayaladığınız kaptan çıkarın. Tezgahı hafif unlayın, hamura haşhaşı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hafif baskı uygulayarak mektup katlar gibi katlayın. Pürüzsüz kıvamı üste gelecek şekilde bırakın.
  • Tekrar mayalamak için temiz bir kaba yağlı kağıt veya bir bez yerleştirin. Birazcık un serpin ve pürüzsüz kısmı üste gelecek şekilde hamuru kaba alın. Üzerini tekrar nemli bir bezle örtün ve bu sefer 2 saat mayalandırın.
  • Bu mayalanmanın son yarım saatinde fırını 230 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Ekmeği pişireceğiniz döküm tencere veya kapaklı borcamı ısınması için fırına koyun. İlave olarak fırının en alt rafına su dolu küçük bir kap yerleştirerek buhar oluşmasını sağlayın.
  • Döküm tencereyi ısıttıktan sonra mayalanma süreci biten hamurun üzerine haşhaş serperek tencereye alın, 230 derecede 30 dk ağzı kapalı şekilde pişirin. 30 dk sonunda tencerenin kapağını alın ve yaklaşık 40 dk daha üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra fırından alın, oda sıcaklığında dinlenmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz gibi kesebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kuru maya yerine 5 g yaş maya kullanabilirsiniz!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kestaneli Adaçaylı Mısır Ekmeği
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Pofuduk Ekmek
80 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Çikolatalı Ekmek Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme

Yorumlar (7)

KenanTEKİN
· 19.04.2020

7'ci basamakta 30 dakika sonrasında 40 dakikalık pişirme sürecinde fırının kapağı hep açık mı kalacak.

Gülçin Kaya
· 19.04.2020

Merhabalar, fırının kapağı değil tencerenin kapağı açık şekilde yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Elinize sağlık.

Çağla Çelik
· 09.05.2020

Ekşi maya kullansak olur mu

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 11.05.2020

Selam Çağla olur tabi daha da lezzet katmış olursun:)Şimdiden eline sağlık.

Çağla Çelik
· 30.05.2020

Merhaba ekşi maya kullanırsak gramı yine 5 mi olmalı

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 01.06.2020

Merhaba Çağla ekşi maya ile yapimda un oranina bagli olarak gramaj değişr bu recete icin 90 gr yeterli olacaktir.