Tarif

Haşhaşlı Köy Ekmeği

Köy ekmeğini farklı çeşitlerle yapabilirsiniz! Evlerinizi mis gibi kokutacak haşhaşlı bir köy ekmeği yapmak için kolları sıvayın... 😁
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek
Fırın
Haşhaşlı Köy Ekmeği

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
350 ml su
6 g tuz
2 g instant maya
40 g haşhaş

Nasıl Yapılır?

  • Haşhaş hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve tahta kaşık yardımı ile unun hepsi karışacak şeklide karıştırın. Üzerini nemli bir bez ile örterek oda sıcaklığında yaklaşık 12 saat mayalandırmaya bırakın.
  • Hamuru akşam saatinde yapıp kenara alırsanız sabaha kadar mayalanmış olacaktır.
  • 12 saat mayalanan hamuru, ellerinizi hafif yağlayarak mayaladığınız kaptan çıkarın. Tezgahı hafif unlayın, hamura haşhaşı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hafif baskı uygulayarak mektup katlar gibi katlayın. Pürüzsüz kıvamı üste gelecek şekilde bırakın.
  • Tekrar mayalamak için temiz bir kaba yağlı kağıt veya bir bez yerleştirin. Birazcık un serpin ve pürüzsüz kısmı üste gelecek şekilde hamuru kaba alın. Üzerini tekrar nemli bir bezle örtün ve bu sefer 2 saat mayalandırın.
  • Bu mayalanmanın son yarım saatinde fırını 230 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Ekmeği pişireceğiniz döküm tencere veya kapaklı borcamı ısınması için fırına koyun. İlave olarak fırının en alt rafına su dolu küçük bir kap yerleştirerek buhar oluşmasını sağlayın.
  • Döküm tencereyi ısıttıktan sonra mayalanma süreci biten hamurun üzerine haşhaş serperek tencereye alın, 230 derecede 30 dk ağzı kapalı şekilde pişirin. 30 dk sonunda tencerenin kapağını alın ve yaklaşık 40 dk daha üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra fırından alın, oda sıcaklığında dinlenmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz gibi kesebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kuru maya yerine 5 g yaş maya kullanabilirsiniz!

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (7)

KenanTEKİN
19.04.2020

7'ci basamakta 30 dakika sonrasında 40 dakikalık pişirme sürecinde fırının kapağı hep açık mı kalacak.

Gülçin Kaya
19.04.2020

Merhabalar, fırının kapağı değil tencerenin kapağı açık şekilde yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Elinize sağlık.

Çağla Çelik
09.05.2020

Ekşi maya kullansak olur mu

Gülçin Kaya
11.05.2020

Selam Çağla olur tabi daha da lezzet katmış olursun:)Şimdiden eline sağlık.

Gülçin Kaya
Çağla Çelik
30.05.2020

Merhaba ekşi maya kullanırsak gramı yine 5 mi olmalı

Gülçin Kaya
01.06.2020

Merhaba Çağla ekşi maya ile yapimda un oranina bagli olarak gramaj değişr bu recete icin 90 gr yeterli olacaktir.

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
3B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Kıymalı Ekmek
60 Dakika
2-4 Kişilik
2B