Tarif

Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşla limonun muhteşem uyumu, haşhaşlı limonlu kek tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Haşhaşlı Limonlu Kek
Paylaş
  • 12B
  • 31
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
185 g toz şeker
85 ml sıvı yağ
120 ml Pınar Süt
Pınar
60 g mavi haşhaş
240 g un
10 g kabartma tozu
Puding için:
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
70 g un
5 g limon kabuğu rendesi
1 kg Pınar Süt
Pınar
1 adet yumurta
1 adet limon suyu
Şerbeti için:
400 ml su
375 g toz şeker
4-5 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri beyaz bir renk alana kadar çırpın.
  • Sırası ile sıvı yağ, süt, haşhaş, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın.
  • Kalıbı yağlayarak içine harcı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Puding için; tereyağını eritin, unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. Rende limon kabuğunu rendeleyin az miktarda şekerle ovun.
  • Ayrı bir yerde süt, yumurta ve şekerli limonu kaynatın. Karışımı süzün ve kavurduğunuz una ekleyin. (Topaklanma olmaması çırpma teli ile çırparak ekleyin)
  • Üzerine limon suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Şerbeti için; su ve toz şekeri ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon suyu ekleyip karıştırın.
  • Fırından çıkardığınız haşhaşlı kek biraz ılındıktan sonra şerbetini dökün.
  • Şerbeti çeken kekin üzerine, limonlu pudingi yayıp dilimleyerek arzu ettiğiniz şekilde servis edin.

Püf Noktası

*30-40 cm'lik borcam kalıp kullanılması uygundur.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı
13B Görüntüleme
Vişne Soslu Toplar
50 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar (2)

SümeyraTemizkan
· 28.01.2024

Bu tatlıyı sütünü ve yağı biraz daha arttırarak yaptım. Ben çok beğendim. Yine yapacağım

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 29.01.2024

Ellerinize sağlık 🙏🤗