Tarif
Havuçlu Kek ve Labneli Frosting Tarifi
Bizim size verdiğimiz enfes frosting sırrı ile kekinize muhteşem dokunuşlar yapabilir, herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz! Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta
400 g toz şeker
400 ml sıvı yağ
400 g un
10 g kabartma tozu
5 g karbonat
10 g tarçın
100 g ceviz içi
50 g kuru üzüm
2 adet havuç
1 adet yeşil elma
Üzeri için:
200 g beyaz çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Yeşil elma ve havuçları rendeleyin.
- 2Yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile çırpmaya başlayın. Ardından sıvı yağı azar azar ekleyin ve karışımın yoğunlaşmasını sağlayın.
- 3Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, ceviz, kuru üzüm, rendelenmiş havuç ve elmayı ilave ederek karıştırın.
- 4Her iki karışımı aynı yerde birleştirdikten sonra mikser yardımı ile homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- 5Uygun bir kek kalıbına ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-60 dakika arası pişirmeye bırakın.
- 6Kekin üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir karıştırma kabında kremayı çırpın. Eritilmiş beyaz çikolata ve labne peynirini de içerisine ilave edin.
- 7Fırından çıkardığınız kekin 10 dakika dinlenmesini sağladıktan sonra kalıptan çıkarın.
- 8Hazırlamış olduğunuz frosting karışımını (krema, beyaz çikolata, labne peyniri) kekin üzerine sürün.
- 9Servis önerisi, taze havuç ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.