Tarif

Havuçlu Meze

Sofralarınıza lezzet katacak Havuç Mezesi tarifi!
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Soğuk
Havuçlu Meze

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
6 adet havuç
55 g zeytinyağı
4 diş sarımsak
30 g kırık ceviz içi
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan havuçları irice rendeleyin.
  • Ocağa alınan tavaya zeytinyağını dökün ve rendelenmiş havuçları ekleyin.
  • 10-15 dakika kadar soteleyin. Havuçları çok fazla öldürmeyin.
  • Ocaktan alınan havuçları soğumaya bırakın.
  • Bir kaseye ekşi krema, rendelenmiş sarımsak, ceviz içi ve tuz ilave edin.
  • Bütün malzemeleri karıştırın ve soğuyan havuçlarla birleştirin.
  • Damak tadınıza göre sarımsak ya da tuz ilave edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dilerseniz sarımsağı kavurabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
16B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
9B