add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Helvai Hakani

Bu tarife bayılıyorum!
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Helvai Hakani

Malzeme Listesi

70 g un
60 g nişasta
60 g pirinç unu
28 g zeytinyağı
60 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
100 g toz badem
18 g file badem
720 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
400 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Süt ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp sıcakta bekletin.
  • 3 çeşit unu karıştırıp zeytinyağı ve tereyağı ile bir tavada kavurmaya başlayın.
  • Birkaç dakika sonra toz bademi içine ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
  • 20 dakika sonra sıcak şerbeti kepçe kepçe ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Tüm şerbeti ekledikten sonra kısık ateşte birkaç dakika demlenmeye bırakın. Bu esnada file bademleri hafifçe kavurun.
  • Helvayı servis tabağına alın, kavrulan bademlerle servis edin.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar (1)

Pınar KARAMAN
20.06.2019

Harika ❤️

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik