Tarif

Helvai Hakani

Bu tarife bayılıyorum! Helva-i Hakani tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g un
60 g mısır nişastası
60 g pirinç unu
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g toz badem
40 g kabuksuz badem veya file badem
150 g manda kaymağı
1 l Pınar Süt, şerbeti için
Pınar
600 g toz şeker, şerbeti için

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: süt ve toz şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra altını iyice kısıp sıcakta bekletin.
  • 3 çeşit unu (pirinç unu, un ve nişasta) karıştırıp tereyağı ile bir tavada kavurmaya başlayın.
  • Rengi hafifçe değişince toz bademi içine ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Yaklaşık 20 dakika boyunca, rengi karamel rengi olana kadar kısık ateşte kavurun.
  • Ardından sıcak şerbeti kepçe kepçe ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Tüm şerbeti kıvam alana kadar ekledikten sonra birkaç dakika demlenmeye bırakın.
  • Bu esnada tavada tüm bademleri hafifçe kavurun.
  • Helvayı servis tabağına alıp kaymak ve kavrulan bademlerle servis edin.

Püf Noktası

*Servis tabağınızı gül suyu ile silmeyi unutmayın.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar (48)

Pınar KARAMAN
20.06.2019

Harika ❤️

Ömür Akkor
22.12.2020

😁🤩👏

Ömür Akkor
Özge Hacihamzaoglu

Sırf bu tarif için aplikasyonu indirdim☺️

Ömür Akkor
22.12.2020

Süper, umarım beğenirsiniz 🤩👍

Kafiye Köse
26.12.2020

Çok güzel

Ömür Akkor
Ahmet Beliktay
03.05.2020

Hocam, İstanbul şubesi açta bu süreç bitsin ☺️

Ömür Akkor
22.12.2020

Pandemiden sonra bekliyoruz 🤩🤩👍

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
9B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik
3B