Paylaş
- 84B
- 616
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g un
60 g mısır nişastası
60 g pirinç unu
100 g toz badem
40 g kabuksuz badem veya file badem
Şerbeti için:
550-600 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için: süt ve toz şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra altını iyice kısıp sıcakta bekletin.
- 23 çeşit unu (un, mısır nişastası, pirinç unu) karıştırıp tereyağı ile bir tavada kavurmaya başlayın.
- 3Rengi hafifçe değişince toz bademi içine ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
- 4Yaklaşık 20 dakika boyunca, rengi karamel rengi olana kadar kısık ateşte kavurun.
- 5Ardından sıcak şerbeti kepçe kepçe ilave edip karıştırmaya devam edin.
- 6Tüm şerbeti kıvam alana kadar ekledikten sonra birkaç dakika demlenmeye bırakın.
- 7Bu esnada bir tavada tüm bademleri hafifçe kavurun.
- 8Helvayı servis tabağına alıp manda kaymağı ve kavrulan bademlerle servis edin.
Püf Noktası
*Servis tabağınızı gül suyu ile silmeyi unutmayın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?