Tarif

Heybeli Çorba

Son derece lezzetli ve şifa dolu heybeli çorba tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere
Heybeli Çorba
Paylaş
  • 14B
  • 76
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g kuru börülce
30 g kırmızı mercimek
30 g bulgur
30 g kırık pirinç
120 g arpacık soğan
50 ml zeytinyağı
60 g domates salçası
1,2 l su
8 g tuz
6 adet tatlı kuru biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuru börülceyi ayrı, kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci beraber olarak iki ayrı kapta 30 dakika boyunca sıcak suda bekletin.
  • Arpacık soğanları, zeytinyağında renk alıncaya kadar kavurun, ardından domates salçasını ekleyin.
  • Kuru börülceleri süzüp arpacık soğan ve salça ile birleştirin, suyun yarısını bu karışımın üzerine dökün.
  • Börülceler yumuşadıktan sonra, mercimek, bulgur ve pirinci süzüp tencereye ekleyin.
  • Tuzu ve suyun geri kalanını da ekleyin, kısık ateşte bakliyatlar yumuşayıncaya kadar kaynatın ve altını kapatın.
  • Kuru biberleri tencereye atın, kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika dinlendirin.
  • Servis sırasında üzerine ince doğranmış taze soğanlar serpiştirebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Serkan Çakır
Serkan Çakır
GastroTire Restoran Kurucu Şefi

Yorumlar (4)

Emine Bolatkale
· 07.03.2021

Bizimburalardabörülce yokne koyabilirim alternatifolarak

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 08.03.2021

Merhaba, şeker fasulye kullanabilirsiniz ama bir gece önceden ıslatmanız lazım 😊👍

Tuba Baş
· 15.03.2021

Merhaba kırık pirinç yerine pilavlık pirinç kullana bilirmiyiz

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 16.03.2021

Daha büyük pirinç parçaları olmasının dışında bir sıkıntı olmaz 👍 Afiyet olsun 😊

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
44B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme