Paylaş
- 41B
- 93
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g kuru börülce
30 g kırmızı mercimek
30 g bulgur
30 g kırık pirinç
120 g arpacık soğan
50 ml zeytinyağı
60 g domates salçası
1,2 l su
8 g tuz
6 adet tatlı kuru biber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru börülceyi ayrı, kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci beraber olarak iki ayrı kapta 30 dakika boyunca sıcak suda bekletin.
- 2Arpacık soğanları, zeytinyağında renk alıncaya kadar kavurun, ardından domates salçasını ekleyin.
- 3Kuru börülceleri süzüp arpacık soğan ve salça ile birleştirin, suyun yarısını bu karışımın üzerine dökün.
- 4Börülceler yumuşadıktan sonra, mercimek, bulgur ve pirinci süzüp tencereye ekleyin.
- 5Tuzu ve suyun geri kalanını da ekleyin, kısık ateşte bakliyatlar yumuşayıncaya kadar kaynatın ve altını kapatın.
- 6Kuru biberleri tencereye atın, kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika dinlendirin.
- 7Servis sırasında üzerine ince doğranmış taze soğanlar serpiştirebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Serkan Çakır
GastroTire Restoran Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?