add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Hibeş

Cevizli Hibeş, hem meze hem de sos olarak daha çok Antalya sofralarında karşımıza çıkmaktadır. Çok güzel tada ve kıvama sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma
Hibeş

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tahin
25 ml limon suyu
120 ml su
2 diş sarımsak
6 g kimyon
6 g toz kırmızı biber
40 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kabına tahin ve limon suyunu ekleyin.
  • Yarım su bardağı (120 ml) suyu da ilave ettikten sonra tümünü çırpın.
  • Ezilmiş 2 diş sarımsağı ekleyin.
  • Son olarak 1’er tatlı kaşığı kimyon, kırmızı toz biber ve 40 g ceviz içini ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Kıvamının humustan daha akışkan olmasına dikkat edin. Hibeş’iniz hazır, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (2)

Mustafa Erdoğan

Tadı biraz acı oldu. 🙏

Melih Yıldırım

Kırmızı toz biberi tatlı değilde acı koyduysan eğer olabilir mustafa 😉

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik