Tarif

Hibeş Tarifi

Cevizli Hibeş, hem meze hem de sos olarak daha çok Antalya sofralarında karşımıza çıkmaktadır. Çok güzel tada ve kıvama sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Hibeş Tarifi
Paylaş
  • 69B
  • 192
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tahin
25 ml limon suyu
120 ml su
2 diş sarımsak
6 g kimyon
6 g toz kırmızı biber
40 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kabına tahin ve limon suyunu ekleyin.
  • Yarım su bardağı (120 ml) suyu da ilave ettikten sonra tümünü çırpın.
  • Ezilmiş 2 diş sarımsağı ekleyin.
  • Son olarak 1’er tatlı kaşığı kimyon, kırmızı toz biber ve ceviz içini ekleyip iyice karıştırın.
  • Kıvamının humustan daha akışkan olmasına dikkat edin. Hibeş’iniz hazır, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kuru Cacık Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
66B Görüntüleme
Girit Ezmesi Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
73B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Otlu Cacık Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Mustafa Erdoğan
· 15.05.2020

Tadı biraz acı oldu. 🙏

Melih Yıldırım
· 16.05.2020

Kırmızı toz biberi tatlı değilde acı koyduysan eğer olabilir mustafa 😉