add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Höşmerim

Balıkesir'le özdeşleşen yöresel bir tatlı höşmerim tarifi.
80 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Karıştırma
Höşmerim

Malzeme Listesi

1 kg Çiğ Süt
2 adet yumurta sarısı
510 g toz şeker
10 g peynir mayası
75 g irmik

Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tencerenin içine sütü koyun. Peynir mayasını küçük kasede az miktar suyla karıştırıp sütün içine dökün.
  • İyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak sıcak bir yere sarılı koyun ve 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan peynirin suyunu tülbetten süzün.
  • Tencereyi ateşe koyun ve içine yumurta sarılarını, tahta kaşıkla ezdiğiniz peynirleri ve irmiği ekleyip devamlı karıştırın.
  • 5-10 dakika pişirip sonra içine şekeri ekleyin.(Biraz sulanabilir).Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Püf Noktası

Höşmerim renginin sarı olmasını isterseniz; ocaktan almadan önce içine bir kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip ,iyice karıştırın ,sonra ocaktan alın.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik