add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Humus Paçası

Daha önce hiç denememiş olanlara özel, yöresel bir tarifi sizler ile paylaşmak istiyorum. Bakalım beğenecek misiniz?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Humus Paçası

Malzeme Listesi

400 g humus
250 g et suyu
70 g zeytinyağı
30 g kızarmış pide parçaları (servis için)
20 g kıyılmış maydanoz (servis için)
3 adet limon dilimi (servis için)
380 g haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
85 g tahin
50 g zeytinyağı
10 g kimyon
5 g kaya tuzu
50 g et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış nohutu rondoya koyun, üzerine sarımsak, tahin, zeytinyağı, kimyon, su ve tuzu ilave edin.
  • Tüm malzemeyi rondodan çekin ve humusu hazır edin.
  • Humus ve et suyunu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Tenceredeki humus kaynamaya başlayınca servis tabaklarına alın.
  • Üzerine kızarmış ekmek ve zeytinyağında hafifçe yaktığınız pul biberleri ilave edin.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu üzerine ilave edip limonla servis yapın.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Domates Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik