Tarif

Hünkar Beğendi Tarifi

Orijinal Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır? Geleneksel enfes hünkar beğendi tarifinin püf noktaları nelerdir? Hünkar beğendi tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Hünkar Beğendi Tarifi
Paylaş
  • 352B
  • 193
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
750 g kuşbaşı koyun eti
1-2 adet kuru soğan
1 adet domates
20 g domates salçası
750 ml et suyu
Beğendi için:
6 adet kemer patlıcan
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g un
350-400 ml Pınar Süt
Pınar
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tencerede 30 g tereyağını kızdırın, kuşbaşı etleri koyun ve pembeleşinceye kadar kızartıp, çıkarın.
  • Kalan yağda doğranmış soğanları kavurun. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi ilave edin, ardından kızarmış etleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Domates salçasını ilave edin, et suyunun bir kısmını ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu çektikçe kalan et suyunu iki üç defada sıcak olarak ilave edin. Ortalama 40-45 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Bu esnada beğendi yapımına başlayabilirsiniz.
  • Beğendi için: Patlıcanları gelişi güzel bıçak yardımıyla delin, kömür ateşinde veya ızgarada iyice közleyin, kabuklarını soyun, beyazlaşmaları için limonlu suda 20 dakika bekletip süzün. Ardından tahta kaşıkla veya bıçakla ezin.
  • Bir sos tenceresinde 100 g tereyağı ve 100 g unu pembeleşmeden kısık ateşte kavurun. Patlıcanları ilave ederek dövercesine karıştırın.
  • Önceden kaynamış ve soğumuş sütü yavaş yavaş ilave edin, tuz ve karabiberle tatlandırın, koyu bulamaç haline gelene kadar karıştırarak pişirin. Dilerseniz bu aşamada rendelenmiş peynir ilave edebilirsiniz. Kaynadıktan sonra ateşten alın.
  • Bir servis tabağında patlıcan beğendi altta, etler üstte olacak şekilde sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.3
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi
28B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tava Ciğeri Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
28B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tas Kebabı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (9)

İnci Dinek
· 19.02.2021

Bunu denicem sef

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Gün Kuytan
· 18.03.2021

Gram yerine başka bı ifade kullansanız memnun oluruz

Fehmi Samancı
· 24.03.2021

Malzeme listesinin üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablosundan yararlanabilirsiniz.

Vildan Altaş
· 02.04.2023

Önceden hazırlanıp ısıtma yapılabilir mi iftar için kolaylık olması açısından

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 03.04.2023

Merhaba, tabii ki yapabilirsiniz hiçbir sıkıntı olmaz 👍😊