Tarif

Hurmalı Buğday Ekmeği

Hurmalı cevizli tam buğday ekmeği nasıl yapılır?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek
Fırın
Hurmalı Buğday Ekmeği
Paylaş
  • 3B
  • 99
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g tam buğday unu
2 g kaya tuzu
150 g ekşi maya
380 ml su
120 g olgun Medine hurma
80 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Tam buğday unu, tuz ve ekşi mayayı bir kapta karıştırın.
  • İçine yavaş yavaş ve karıştırarak suyu ekleyin. 15 dakika güzelce yoğurun.
  • Daha sonra hurma ve cevizleri ekleyip 5 dakika daha yoğurun.
  • Ardından bir buçuk saat oda sıcaklığında, üzerini örtüp dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru iki parçaya bölüp istediğiniz formu verin. Önceden yağlanmış ekmek tavasının içine hamuru yatırın.
  • Buharlı fırını önceden 250 derecede ısıtın.
  • Hamuru fırına koyunca derecesini 230’a düşürüp yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen ekmeği tavasından çıkararak ızgara üzerinde temiz bir beze sarılı halde soğutun.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar (13)

Firoz Ataç
· 02.03.2021

Mayalı değilmi

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 02.03.2021

150 g ekşi maya kullanılıyor efendim.

Sedef Yıldız
· 18.03.2021

merhaba şefim

Firoz Ataç
· 02.03.2021

Nasıl göz göz oluyor

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
BirgülÖztürk
· 03.03.2021

Benim fırınım buharlı değil, en yüksek derecesi 220 derece, ayrıca fanlı, nasıl pişirebilirim, bir formül düşünemedim.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 04.03.2021

Merhaba, fırınınızı en yüksek dereceye ayarlayın. Ekmeği yerleştirdikten sonra, sprey şişesiyle fırına su sıkın ve bir fırın kabına su koyup fırına yerleştirin. Pişme sırasında o su buhar görevi görecektir.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Kıymalı Ekmek
60 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme