Tarif

Hurmalı Buğday Ekmeği

Hurmalı cevizli tam buğday ekmeği nasıl yapılır?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek
Fırın
Hurmalı Buğday Ekmeği

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g tam buğday unu
2 g kaya tuzu
150 g ekşi maya
380 ml su
120 g olgun Medine hurma
80 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Tam buğday unu, tuz ve ekşi mayayı bir kapta karıştırın.
  • İçine yavaş yavaş ve karıştırarak suyu ekleyin. 15 dakika güzelce yoğurun.
  • Daha sonra hurma ve cevizleri ekleyip 5 dakika daha yoğurun.
  • Ardından bir buçuk saat oda sıcaklığında, üzerini örtüp dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru iki parçaya bölüp istediğiniz formu verin. Önceden yağlanmış ekmek tavasının içine hamuru yatırın.
  • Buharlı fırını önceden 250 derecede ısıtın.
  • Hamuru fırına koyunca derecesini 230’a düşürüp yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen ekmeği tavasından çıkararak ızgara üzerinde temiz bir beze sarılı halde soğutun.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş
banner

Yorumlar (13)

Firoz Ataç
02.03.2021

Mayalı değilmi

Ömür Akkor
02.03.2021

150 g ekşi maya kullanılıyor efendim.

Sedef Yıldız
18.03.2021

merhaba şefim

Ömür Akkor
Firoz Ataç
02.03.2021

Nasıl göz göz oluyor

Ömür Akkor
BirgülÖztürk
03.03.2021

Benim fırınım buharlı değil, en yüksek derecesi 220 derece, ayrıca fanlı, nasıl pişirebilirim, bir formül düşünemedim.

Ömür Akkor
04.03.2021

Merhaba, fırınınızı en yüksek dereceye ayarlayın. Ekmeği yerleştirdikten sonra, sprey şişesiyle fırına su sıkın ve bir fırın kabına su koyup fırına yerleştirin. Pişme sırasında o su buhar görevi görecektir.

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Kıymalı Ekmek
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B