Paylaş
- 13B
- 121
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g tam buğday unu
2 g kaya tuzu
150 g ekşi maya
380 ml su
120 g olgun Medine hurma
80 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Tam buğday unu, tuz ve ekşi mayayı bir kapta karıştırın.
- 2İçine yavaş yavaş ve karıştırarak suyu ekleyin. 15 dakika güzelce yoğurun.
- 3Daha sonra hurma ve cevizleri ekleyip 5 dakika daha yoğurun.
- 4Ardından bir buçuk saat oda sıcaklığında, üzerini örtüp dinlendirin.
- 5Dinlenmiş hamuru iki parçaya bölüp istediğiniz formu verin. Önceden yağlanmış ekmek tavasının içine hamuru yatırın.
- 6Buharlı fırını önceden 250 derecede ısıtın.
- 7Hamuru fırına koyunca derecesini 230’a düşürüp yaklaşık 40 dakika pişirin.
- 8Pişen ekmeği tavasından çıkararak ızgara üzerinde temiz bir beze sarılı halde soğutun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (13)
Benim fırınım buharlı değil, en yüksek derecesi 220 derece, ayrıca fanlı, nasıl pişirebilirim, bir formül düşünemedim.
Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi