Tarif

Hurmalı Cheesecake

Hurmalı cheesecake tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake
Fırın, Karıştırma
Hurmalı Cheesecake
Paylaş
  • 2B
  • 67
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 ml Pınar Krema
Pınar
300 g süzme yoğurt
100 g çekirdeksiz hurma
1 paket vanilya
500 g Pınar Labne
Pınar
200 g toz şeker
3 adet yumurta
1.5 paket yulaflı bisküvi
100 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için: Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alın. Üzerinde oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyip bir karışım elde edin. Hazır olan karışımı kelepçeli bir kalıbın tabanına yerleştirin, üzerine elinizle bastırarak düzleştirin.
  • Bir kapta krema, süzme yoğurt ve iri parçalar halinde doğranmış hurmaların bir kısmını karıştırın. Üzerine vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazır olan karışımı bisküvili tabanın üzerine yayın.
  • Ayrı bir kapta labne, toz şeker ve üç adet yumurtayı çırpın ve son olarak hazırlanan karışımı kelepçeli kalıba alın ve üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıyı soğumaya bırakın. Kalan hurmayı püre haline getirin ve soğuyan tatlının üzerini hurma püresiyle süsleyin.
  • Kalıptan çıkarıp dilimledikten sonra servis edin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Öğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

Yorumlar (2)

Çiğdem Erdemli
· 06.09.2021

Tereyag ve yulaflı bisküvi malzeme listesinde yazilmamis miktarı ne kadar olucak

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 06.09.2021

Merhaba, sistemsel bir hata oldu sanırım. 1.5 paket yulaflı bisküvi, 100 gr oda sıcaklığında tereyağı. Kolay gelsin 😊👏

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tabanlı Cheesecake
approved
50 Dakika
2 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake
5B Görüntüleme
San Sebastian Cheesecake
65 Dakika
8-10 Kişilik
13B Görüntüleme