- Tarifler
- Sıcak ve Soğuk Meze
- İç Bakla Humusu
Tarif
İç Bakla Humusu
Tadına doyamayacağınız enfes iç bakla humusu tarifi! Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, nefis bir meze olan iç bakla humusu nasıl yapılır? İç bakla humusu yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma, Haşlama
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 21B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bakla
1 adet limon
zeytinyağı
tuz
karabiber
3-4 diş sarımsak
40-50 g tahin
Nasıl Yapılır?
- 1Baklalar haşlanır. Soğumadan kabukları ayrılır ve içi alınır.
- 2Limonun suyu sıkılır. Tüm malzemeler robota koyulur, kıvam alana kadar robotta çekilir.
- 3İstenen tat ve kıvama göre malzeme ayarlanır. Afiyet olsun.