Tarif

İç Bakla Humusu

Tadına doyamayacağınız enfes iç bakla humusu tarifi! Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, nefis bir meze olan iç bakla humusu nasıl yapılır? İç bakla humusu yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma, Haşlama
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
İç Bakla Humusu
approved
Paylaş
  • 21B
  • 71
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bakla
1 adet limon
zeytinyağı
tuz
karabiber
3-4 diş sarımsak
40-50 g tahin

Nasıl Yapılır?

  • Baklalar haşlanır. Soğumadan kabukları ayrılır ve içi alınır.
  • Limonun suyu sıkılır. Tüm malzemeler robota koyulur, kıvam alana kadar robotta çekilir.
  • İstenen tat ve kıvama göre malzeme ayarlanır. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Tuğçe Evrim Yılmaz
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
37B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
30B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Lerzan Gönültaş
· 27.06.2022

Fava değil mi? Humus Nohuttan yapılır

Tuğçe Evrim Yılmaz

Evet genellikle nohuttan yapılır fakat biz farklı yorumlayarak bakladan humus yaptık 😊 Denemenizi öneririz.

İsmail Erdoğan
· 19.07.2022

Bakladan humus olmaz. Humus arapça kökenli bir kelimedir ve türkçe karşılığı nohuta denk gelir. Sizin yaptığınız olsa olsa tahinli, kimyonlu bakla olur.