Tarif

İçli Köfte

Tam kıvamında, çatlamayan içli köfte tarifi, nasıl yapılır? Orijinal içli köfte yapmanın püf noktaları nelerdir?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak ve Atıştırmalık
Derin yağda kızartma
İçli Köfte

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g Pınar Tereyağı (iç harcı için)
Pınar
2 adet orta boy kuru soğan (iç harcı için)
500 g orta yağlı dana kıyma (iç harcı için)
40 g biber salçası (iç harcı için)
100 g ceviz içi (iç harcı için)
10 g tuz (iç harcı için)
3 g karabiber (iç harcı için)
5 g pul biber (iç harcı için)
1/4 demet maydanoz (iç harcı için)
380 g köftelik ince bulgur (dış harcı için)
1 adet kuru soğan (dış harcı için)
580 g yağsız sinirsiz et (dış harcı için)
15 g tuz (dış harcı için)
5'er g karabiber ve yeni bahar (dış harcı için)

Nasıl Yapılır?

  • İç harç için: bir tavada tereyağı eritilir. Kuru soğanlar çok ince küp doğranır ve altın sarısı oluncaya kadar kavrulur. Kıyma ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  • Kıymaya biber salçası ve iri doğranmış ceviz içi ilave edilir. 1 dakika daha kavrulur. Baharatları ilave edilir ve ocaktan alınır. Biraz soğuduğunda kıyılmış maydanoz ilave edilir ve buzdolabında soğutulur.
  • Dış harç için: bulgur ıslatılır. Bir tel süzgeç üzerine alınır ve buzdolabında 4-5 saat bekletilir. Kuru soğan soyulur ve ince rendelenir. Yağsız ve sinirsiz et mutfak robotundan geçirilir.
  • Bulgur dolaptan çıkartılır ve suyu iyice sıkılır. Çekilmiş et ve rende soğan ile birlikte macun kıvamına gelene dek iyice yoğrulur. Tuz, karabiber ve yenibaharla lezzetlendirilir.
  • Dış harçtan cevizden büyük yumurtadan küçük parça alınır. İç kısmı oyulur ve içine kıymalı harçtan konur.
  • Üst kısmı kapatılır ve içli köfte şekli verilir. Bu esnada gerekirse dış harç kapanması için hafif ıslatılabilir.
  • Hazırlanan içli köfteler 170°C kızgın ayçiçek yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine çıkartılır ve fazla yağından arındırılır.
  • Bekletmeden dilimlenmiş limon ve çırpılmış yoğurt ile servis yapılır.

Püf Noktası

*İçli köftelerin kolay şekil alması için; orta kısımlarını, elinizi suya ya da yağa batırarak açın.
*Bu köfte haşlanarak da hazırlanabilir. Haşlanmış içli köfte servisinde 100 gr tereyağı bir tavada eritilir, üzerine 2 tatlı kaşığı nane ve 3 tatlı kaşığı pul biber konup 30-40 saniye tava sallanarak ocakta pişirilir ve haşlanmış içli köftelerin üzerine bu sos gezdirilerek servis edilir. (bu sosa istenirse sarımsak konulabilir.)

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler
45 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patates Kanepe
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Susamlı Mücver
30 Dakika
6-8 Kişilik
5B