add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

İçli Köfte

Bu enfes tarifi denemek için sizleri mutfağa davet ediyoruz. Şimdiden elinize sağlık :)
120 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak ve Atıştırmalık
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet soğan
45 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
1/2 kg koyun kıyması
1/2 demet maydanoz
50 g ceviz
3 g kuru reyhan
5 g tuz/karabiber
350 g köftelik bulgur (dış harcı için)
80 g irmik (dış harcı için)
20 g un (dış harcı için)
1 adet yumurta (dış harcı için)
5 g tuz (dış harcı için)

Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Bir tencereye tereyağı ilave edin ve soğanları kavurun.
  • Ardından kıymayı da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Doğranmış ceviz, reyhan, karabiber, tuz ve maydanozu ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  • Dış harcı için; bir kaseye bulgur ve irmiği ilave edin. Daha sonra üzerlerine 240- 360 ml kadar ılık su ve biraz tuz koyarak karıştırın. Üzerini streç film ile kapatarak harcı yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen harcın üzerine kırdığınız yumurta ve unu ilave edin. Elinizi tuzlu su ile ıslatarak şişmiş olan bulgur harcını yoğurmaya başlayın ve kıvamını ayarlayın. Dağılmadan oyuluyorsa kıvamına gelmiş demektir.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Birini avucunuzun içine sabitleyin. Diğer elinizin işaret parmağı ile hamurun içini oyun.
  • Hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Elinizi ıslatarak ağzını kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.
  • Geniş bir tencerede tuzlu bol su kaynatın. Bu esnada köftelerin dağılmasını önlemek için 10 g kadar limon suyu ilave edebilirsiniz.
  • Tencerenin içerisine tek seferde 4-5 köfteye atmaya özen gösterin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Pişen içli köfteleri bir servis tabağına alın.
  • Servis etmeden önce, içli köftelerin üzerine kırmızı toz biber ile tatlandırılmış kızgın tereyağı gezdirebilirsiniz.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler
45 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patates Kanepe
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Susamlı Mücver
20 Dakika
6-8 Kişilik