Tarif

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama usulü içli köfte tarifi, nasıl yapılır? İçli Köfte yapmanın püf noktaları nelerdir?
120 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tencere, Haşlama
Paylaş
  • 165B
  • 99
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
45 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 kg koyun kıyması
50 g ceviz
3 g kuru reyhan
tuz ve karabiber
Dış Harcı için:
350 g köftelik bulgur
80 g irmik
250-350 ml ılık su
tuz
1 adet yumurta
20 g un

Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Bir tencereye tereyağı ilave edin ve soğanları kavurun.
  • Ardından kıymayı da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış ceviz, kuru reyhan, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  • Dış harcı için; bir kaseye bulgur ve irmiği ilave edin. Daha sonra üzerlerine 250-350 ml kadar ılık su ve biraz tuz koyarak karıştırın. Üzerini streç film ile kapatarak harcı yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen harcın üzerine kırdığınız yumurta ve unu ilave edin. Elinizi tuzlu su ile ıslatarak şişmiş olan bulgur harcını yoğurmaya başlayın ve kıvamını ayarlayın. Dağılmadan oyuluyorsa kıvamına gelmiş demektir.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Birini avucunuzun içine sabitleyin. Diğer elinizin işaret parmağı ile hamurun içini oyun.
  • Hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Elinizi ıslatarak ağzını kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.
  • Geniş bir tencerede tuzlu bol su kaynatın. Bu esnada köftelerin dağılmasını önlemek için 10 g kadar limon suyu ilave edebilirsiniz.
  • Tencerenin içerisine tek seferde 4-5 köfteye atmaya özen gösterin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Pişen içli köfteleri bir servis tabağına alın.
  • Servis etmeden önce, içli köftelerin üzerine kırmızı toz biber ile tatlandırılmış kızgın tereyağı gezdirebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Ispanaklı Sufle Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patates Sandalları Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Protein Truffle Tarifi
15 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Derviş Orhan
· 07.05.2021

Şefim aynı tarifle kızartma şeklinde de yapılabilir mi